Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Externe Incredibila poveste de dragoste dintre Marina Abramovic și Ulay! Momentul în care cei doi s-au revăzut după 22 de ani te va emoționa până la lacrimi (VIDEO)

Incredibila poveste de dragoste dintre Marina Abramovic și Ulay! Momentul în care cei doi s-au revăzut după 22 de ani te va emoționa până la lacrimi (VIDEO)

Un articol de: Adela Iacob - 12 Mar 2020, 23:07
sursa Foto: news.artnet.com Externe

Artiștii Marina Abramovic și Ulay s-au îndrăgostit unul de celălalt în anul 1979. timp de 12 ani, au creat performance-uri incredibile împreună.

Aveau o relație de iubire cum numai în filme ți-e dat să vezi. Chiar se purtau ca doi gemeni, îmbrăcându-se la fel. Mereu s-au bazat pe o încredere reciprocă și au explorat stări de conștiință și de relație.

Incredibila poveste de dragoste dintre Marina Abramovic și Ulay! Momentul în care cei doi s-au revăzut după 22 de ani te va emoționa până la lacrimi

Am fost invitată la televiziunea din Amsterdam în cadrul unui program despre body art. Am fost printre primele femei din Europa de Est care au făcut body art, așa că, într-un fel, eram privită ca prima femeie care a calătorit pe Lună. Am ajuns acolo de ziua mea și îmi amintesc foarte bine că bunica mea mi-a spus odată că tot ceea ce primești de ziua ta este important. Este ca destinul. Iar prima persoana pe care am întalnit-o a fost Ulay. În aceeași seară ne-am îndrăgostit cu adevarat. A fost cu adevarat o etapă foarte importantă din viața mea. Care a durat 12 ani”, a spus la acea vreme Marina Abramovic, potrivit garbo.ro.

Totuși, în anul 1988, cei doi au luat trista hotărâre de a se despărți. Au decis să anunțe acest eveniment printr-un proiect artist, cum le stătea în fire. În 'The Lovers: The Great Wall Walk' (Iubitii: Mersul pe Marele Zid Chinezesc) îndrăgostiți merg de la capete diferite ale Marelui Zid Chinezesc și se întâlnesc la mijloc pentru a-și spune adio.

Incredibila poveste de dragoste dintre Marina Abramovic și Ulay! Momentul în care cei doi s-au revăzut după 22 de ani te va emoționa până la lacrimi

Am crezut că nu mai pot să trăiesc după acea despărțire", a mărturisit Marina, după câțiva ani.

Unul dintre cele mai emoționante momente a fost cel în care cei doi s-au reîntâlnit după 22 de ani.

În anul 2010, Marina Abramovic a realizat performance-ul „The Artist is Present” (Artista este prezenta) la MOMA, în care a împărțit un minut de liniște cu fiecare străin care se așeza în fața ei. Cu acest prilej, Ulay a decis să o surprindă și și-a făcut apariția la acest eveniment. Ce s-a întâmplat atunci când artista și-a revăzut vechea iubire, te va emoționa până la lacrimi.

Incredibila poveste de dragoste dintre Marina Abramovic și Ulay! Momentul în care cei doi s-au revăzut după 22 de ani te va emoționa până la lacrimi

În martie, 2020, Ulay a încetat din viață, iar moartea sa a fost anunțată și de Marina Abramovic.

Cu mare tristețe am aflat despre moartea prietenului și fostului meu partener Ulay astăzi. A fost un artist și o ființă umană excepțională, care ne va lipsi enorm. În această zi, e reconfortant să știu că arta sa și moștenirea sa vor trăi mereu”, a scris Abramovic, luni, pe Instagram.

A fost diagnosticat în 2011, iar boala a devenit pentru Ulay „cel mai mare proiect al vieţii sale”. El a fost filmat în „Project:Cancer” în timp ce făcea chimioterapie, apoi în timpul unui "turneu de adio" mondial, potrivit news.ro.


  

Citeşte mai multe despre:   Marina Abramovic  -   Ulay