Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Externe Marea Britanie pregătește un plan anti-coronavirus de anvergură. Cel mai rău scenariu posibil prevede 100.000 de decese

Marea Britanie pregătește un plan anti-coronavirus de anvergură. Cel mai rău scenariu posibil prevede 100.000 de decese

Un articol de: Adela Iacob - 08 Mar 2020, 11:03
Foto: pixabay.com Externe

Miniștri Regatului Unit stabilesc măsurile anti-coronavirus, iar cel mai rău scenariu pregătit la Whitehall prevede un bilanț al deceselor de 100.000, potrivit The Times.

Premierul Boris Johnson va conduce o a doua reuniune a comitetului de urgență Cobra, luni, unde este de așteptat ca experții din zona medicală să demareze formal a doua fază a răspunsului guvernamental.

Această decizie ar putea determina ca mai mulți angajați britanici să lucreze de acasă în perioada următoare, precum și restricționarea adunărilor publice.

Săptămâna trecută, o serie de oficiali guvernamentali descriau cuantumul de 100.000 ca o „estimare centrală” a unui eventual bilanț al deceselor, potrivit unei surse ce este implicată în pregătiri, deși anterior cel mai rău scenariu fusese fixat la 500.000 de decese - ipoteză în care ar trebui ca 80% din populația Regatului Unit să fie infectată cu noul coronavirus.

Astfel, rămâne ca Boris Johnson să stabilească, alături de alți actori relevanți, planul pentru combaterea răspândirii coronavirusului. Premierul britanic a insistat că miniștrii sunt pregătiți să ia „măsurile necesare” pentru a ține sub control boala, potrivit Express and Star.

Șeful guvernului a explicat că „este foarte probabil” ca virusul să se răspândească și mai tare în zilele sau, după caz, săptămânile următoare, căutând să reasigure populația că „orice pregătire posibilă” este în curs de desfășurare.

Planul anti-coronavirus va fi lansat, marți, într-o conferință de presă susținută în Downing Street. Este de așteptat ca, printre măsuri, să se numere și crearea unuei „camere de război” în cabinet, astfel încât să fie aduși laolaltă experți în comunicații și oameni de știință, care să pună în scenă o campanie de informare publică de anvergură.

Totodată, este posibil ca mai mulți medici ieșiți la pensie să fie rugați să se întoarcă la lucru.