Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Externe Germania, lovită și ea puternic de coronavirus. Cum stă situația în cele 16 landuri

Germania, lovită și ea puternic de coronavirus. Cum stă situația în cele 16 landuri

Un articol de: Adela Iacob - 08 Mar 2020, 14:36
FOTO: Pixabay.com Externe

Germania are, în prezent, peste 800 de cazuri confirmate de infectare cu coronvairus. După China, Coreea de Sud, Italia, Iran și Franța, statul german este unul dintre cele mai afectate de pandemie, scrie Berlin Inspectator.

În Italia, Franța și Germania, numărul de COVID-19 a crescut rapid. Situația este alarmantă în special în Italia, unde 1.200 de cazuri au fost identificate doar sâmbătă. De altfel, guvernul Giuseppe Conte deja a plasat în stare de carantină nordul Italiei, fiind restricționat accesul în Lombardia și în alte 14 provincii italiene. (Detalii AICI)

De asemenea, guvernul italian a cerut și doctorilor ieșiți la pensie să revină la profesia lor și să intervină în gestionarea crizei. Atât numărul mare de pacienți, cât și faptul că o bună parte a personalului medical a fost infectată necesită un aps de acest gen.

În tot acest timp, Franța tocmai depășit Germania la nivel de cauzri confirmate. Autoritățile din Hexagon spun că circa 950 de persoane au fost depistate cu COVID-19.

Până duminică, Bulgaria era singurul stat UE fără niciun pacient infectat. Cu toate acestea, duminică, Sofia avea să anunțe primele îmbolnăviri cu noul coronavirus. Observatorii europeni se tem ca scăzuta calitate a sistemului sanitar bulgar ar putea arunca țara în haos în eventualitatea în care bilanțul ar crește.

Spania avea și ea deja 500 de cazuri, sâmbătă seară, Elveția 268, Regatul Unit 206, Țările de Jos 188, Belgia 169, Suedia 161, respectiv Norvegia 147 de cazuri. Practic, majoritatea statelor europene au deja un bilanț de două cifre.

Spitalele din Germania se chinuie să furnizeze suficiente kituri de testare și tratamente pentru suspecții care nu se simt bine, în timp ce își continuă operațiunile obișnuite. De altfel, clinicile germane continuă să-și trateze pacienții cu alte boli sau oase rupte, dar unele se regăsesc deja sub foarte multă presiune. Lupta cu coronavirusul necesită multă forță de muncă.

Cazurile confirmate de infecție cu coronavirus în landurile federale ale Germaniei (începând de sâmbătă noapte - numerele ar putea să nu coincidă cu bilanțul total, pentru că sunt apdatate de Berlin Inspector în timp real):  

Schleswig-Holstein: 8

Hamburg: 13

Lower Saxony: 19

Bremen: 4

Mecklenburg-Hither Pomerania: 6

Berlin: 28

Brandenburg: 2

Saxony-Anhalt: 0

Thuringia: 2

North Rhine-Westphalia: 377

Rhineland-Palatinate: 13

Saarland: 3

Hesse: 17

Saxony: 4

Baden-Württemberg: 170

Bavaria: 134