Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Externe El e CEL MAI CIUDAT OM din lume! Se îmbracă doar în GALBEN, de 35 de ani! (FOTO)

El e CEL MAI CIUDAT OM din lume! Se îmbracă doar în GALBEN, de 35 de ani! (FOTO)

Un articol de: Stirescu.ro - 15 Ian 2019, 19:51

Sirianul Abou Zakkour (68 de ani), original din oraşul Alep, este supranumit Omul Galben, fiindcă de 35 de ani se îmbracă numai în această culoare. 

Povestea Omului Galben din Alep a început la 25 ianuarie 1983. La acea dată, Abou Zakkour a luat decizia să se îmbrace doar în galben. Motivul? În ochii săi, galbenul înseamnă iubire, scrie Click.

Bărbatul poartă absolut toate hainele galbene, inclusiv pălăriile, încălţările şi alte accesorii. Până şi telefonul mobil este galben. Dacă nu găseşte ceva de această culoare, ajunge să-l vopsească în galben. 

“Cred că nici o altă persoană în afară de mine nu poartă galben zi şi noapte, în casă şi afară, de 35 de ani. Nu concep să am altă culoare nici pe dedesubt”, a spus Abou Zakkour. 

Chiar şi lucrurile din micul său apartament din cartierul Maari al Alepului sunt galbene - feţele de masă, cearşafurile de pat. 

Părerile localnicilor sunt împărţite.

Unii au spus că ar fi fost un informator pentru regimul lui Bashar al Asad sau un proxenet, alţii îi asociază hainele galbene cu organizaţiile teroriste ISIS sau Al-Qaeda. 

Într-o înregistrare video din 2013, membri ai Armatei Siriene de Elberare sunt văzuţi bătându-l şi chinuindu-l pe Omul Galben din Alep şi întrebându-l de ce poartă această culoare. Zakkour este auzit cum le spune torţionarilor săi că nu are decât haine galbene. 

“Când merg pe stradă sau în locuri aglomerate, oamenii se amuză şi se fotografiază cu mine. Mulţi se opresc să vorbim şi glumesc şi cred că asta se cheamă iubire”, spune Omul Galben.