Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Externe Bill Gates a prezis răspândirea unui virus provenit din China, într-un episod al serialului "Explained" marca Netflix (VIDEO)

Bill Gates a prezis răspândirea unui virus provenit din China, într-un episod al serialului "Explained" marca Netflix (VIDEO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 08 Mar 2020, 17:20
FOTO: Hepta.ro Externe

În 2019, Bill Gates a vorbit pentru Netflix despre posibilitatea răspândirii, la nivel global a unui virus precum COVID-19, provenit de pe o piaţă din China, precum din Wuhan, despre care se crede că ar fi fost locul de izbucnire al coronavirusului. 


Pandemia globală, căreia întreaga omeire nu îi va face faţă, este unul dintre subiectele pe care cei de la Netlifx le-au abordat în seria Explained, relatează Dailymail.com


În videoul difuzat la finalul lui 2019, Bill Gates trăgea un semnal de alarmă asupra faptului că lumea nu va fi pregătită să facă faţă unei pandemii globale. "Dacă vă gândiţi la un eveniment ce ar putea ucide milioane de oameni, o pandemie este cel mai mare risc", a explicat fondatorul Microsoft pentru Netflix, informează Dailymail.com.


Episodul "Următoarea Pandemie" este documentat de către producători într-o piaţă din Lianghua, China. Acolo, animalele sunt ucise şi tăiate pe loc, iar carne lor se vinde în acelaşi mediu. 

În documentar se explică şi de ce, bucătile de carne crudă, în sânge, aşezate una peste cealaltă sunt adevărate focare de infecţii, viruşi şi boli.  Mai mult decât atât, în timpul documentarului se adugă şi explicaţiile potrivit cărora "viruşii lor se amestecă şi suferp mutaţii, făcând mai uşoarp transmiterea la om, iar apoi răspândirea acestora", informează Dailymail.com. 

 

Citeşte mai multe despre:   Bill Gates