Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Externe E OFICIAL! Organizatorii Festivalului Woodstock au făcut ANUNȚUL: Când și unde va avea loc aniversarea a 50 de ani 

E OFICIAL! Organizatorii Festivalului Woodstock au făcut ANUNȚUL: Când și unde va avea loc aniversarea a 50 de ani 

Un articol de: Stirescu.ro - 10 Ian 2019, 17:39

Organizatorii Festivalului Woodstock din 1969 au anunțat oficial când va avea loc aniversarea a 50 de ani de la înființarea lui Woodstock.

Anunţul  lui Michael Lang vine la două săptămâni după ce se zvonea că o celebrare a 50 de ani de la Woodstock  va avea loc pe 15 - 17 august, la Bethel Woods Center for the Arts, pe locul unde s-a desfăşurat legendarul eveniment.

Astfel, Lang susţine că acesta este singura aniversare autorizată a festivalului din 1969 şi că aceasta va beneficia de un lineup „uimitor”, care va fi anunţat săptămânile următoare, însă nu va avea loc pe spațiul original.

Așadar, spaţiul pe care va fi organizat evenimentul aniversar, pista de curse Watkins Glen International, are o suprafaţă de 4 km pătraţi. Aici au mai fost organizate festivaluri, inclusiv Summer Jam 1973, la care au cântat The Band, The Grateful Dead şi Allman Brothers Band.

„Este momentul să punem capăt speculaţiilor şi să anunţăm oficial că Woodstock 50 va avea loc”, a transmis Lang, citat de Variety.

 „Festivalul din 1969 a fost o reacţie a tinerilor acelei perioade la cauzele pentru care ne simţeam obligaţi să luptăm - drepturi civile, ale femeilor, anti-război, şi a uşurat misiunea noastră de a împărtăşi pace, dragoste şi muzică. Astăzi, în ţara noastră există aceeaşi dezbinare şi am învăţat că muzică are puterea de a aduce oamenii împreună. Aşadar, este timpul să aducem spiritul Woodstock înapoi şi să ne facem vocile auzite. Locul original, Bethel, este minunat, dar prea mic pentru ce preconizăm”, a transmis Michael Lang.

La acest festival vor fi amplasate 3 scene principale pe care vor urca peste 60 dintre „cele mai mari nume din rock, hip hop, pop şi country”, se mai arată în anunţ. Lang a specificat că, pe lângă tinerele talente, vor susţine concerte şi artişti veterani consacraţi.

Cea de-a 50-a aniversare Woodstock va fi produsă sub licenţa Woodstock Ventures, ale cărei baze au fost puse de Lang împreună cu Joel Rosenman şi regretatul John Roberts, fondatori ai festivalului. Artie Kornfeld, care a coprodus evenimentul din 1969, se va alătura echipei pentru Woodstock 50.

În perioada 15 - 18 august 1969, în apropiere de New York, a avut loc festivalul Woodstock - Three Days of Peace & Music, la care au cântat, între alţii, Jimi Hendrix, The Who, Santana, Joe Cocker, Janis Joplin, Sly & the Family Stone, The Band, Joan Baez, Grateful Dead, Jefferson Airplane şi Crosby, Stills, Nash & Young. Evenimentul a adunat aproximativ 500.000 de persoane.

 

Citeşte mai multe despre:   Woodstock