Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Externe 7 peisaje naturale, spectaculoase care îți vor tăia răsuflarea. Locuri unice pe Pământ care par desprinse dintr-o altă lume

7 peisaje naturale, spectaculoase care îți vor tăia răsuflarea. Locuri unice pe Pământ care par desprinse dintr-o altă lume

Un articol de: Adela Iacob - 14 Apr 2020, 12:10

Natura este artistul suprem care a creat peisaje unice care par desprinse din cele mai fantastice vise și care îți taie răsuflarea.

De la gheizere fierbinți, la peșteri pline de licurici și cratere care par că duc către iad, ți-am pregătit 7 destinații care te vor face să vrei să pleci în excursie imediat.  

 

Gheizerul zburator din Nevada

 

 

Gheizer din Washoe County, Nevada, este un izvor ce arunca jeturi de apa fierbinte sub puterea a aburului la aproape 2 metri înălțime, iar culorile vibrante ,  care se datoreză numeroaselor minerale sedimentate îl fac să pară desprins dintr-un tablou.

Acesta s-a format în 1916, când s-a săpat o fântână în zonă, iar datorită activitatilor geotermale de aici, dupa cateva decenii in care fantana a functionat normal, apa geotermală a început să tasnescă din pamant și să se scurge pe peretii structurii.

 

Peșterile de marmura, Aysen, Chile

 

 

La granița dintre Chile și Argentina se află lacul glaciar General Carrera, și un ansamblu de peșteri colorate în nuanțe impresionante de albastru.

Denumită și Catedrala de Marmură, aceasta s-a format cu mai bine de 6000 de ani în urmă prin acțiunea apei asupra  pereților stâncoși de carbonat de calciu, iar apa care se reflectă în pereții creează un spectacol greu de descris în cuvinte.

 

Craterul Darvaza din Turkmenistan

 

 

Se pare că această gaură de foc, cunoscută sub numele de „Poarta către Iad”, a fost creată cu aproximativ patru decenii în urmă, după ce pământul de sub o platformă de foraj sovietică s-a surpat și gazele nocive s-au aprins.

 

Lacul Baikal

 

 

Lacul Baikal, situat în partea sudică a regiunii Siberia, este cel mai vechi și totodată cel mai adânc lac din lume, iar  în momentul în care apa începe să înghețe, straturile devin de culoarea turcoaz și capătă un aspect ireal.

 

Depresiunea Danakil, Etiopia, cel mai fierbinte loc de pe Pământ

 

 

Numeroase izvoare de sulf, vulcani, gheizere, bazine acide, vaste întinderi de sare și lacuri colorate pline de minerale s-au format deasupra a trei plăci tectonice. Activitatea vulcanică încălzește izvoarele de apa , aducând sulful și fierul la suprafață, lăsând în urmă depuneri galbene, verzi și portocalii. Timp de secole, localnicii au exploatat minereul de sare de aici.

 

Peștera licuricilor, Noua Zeelanda

 

 

Interiorul acestui grup de peșteri de vis din Insula de nord a Noii Zeelande poate fi confundat cu un cer de noapte plin de stele, dar este de fapt o pesteră plină cu mii de licurici.Pentru a vedea specatcolulo este nevoie de o liniste deplina, deoarece aceste creaturi sunt sensibile la zgomot.

 

Pilonii de calcar, Australia

 

 

Mii de piloni de calcar transformă deșertul din Parcul Național Nambung într-un de peisaj desprins din altă lume. Formaţiunile calcaroase imense ce ating înălţimea de 4 metri, numite "Pinnacles".

Rocile cu forme diferite sunt așrezate aletoriu și sunt răspândite în deşert fără o ordine exactă. Ele s-au format în urmă cu de mii de ani, pe fundul unei mări, din straturi de calcar şi scoici. După ce apele s-au retras, eroziunea a modelat în forme diverse, pe care turiștii încearcă să le deslușească.

 

Citeşte mai multe despre:   peisaje