Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete ZACUSCA, cea mai bună mâncare de post. Iată o rețetă simplă și rapidă

ZACUSCA, cea mai bună mâncare de post. Iată o rețetă simplă și rapidă

Un articol de: adela iacob - 28 Noi 2019, 23:20

În această perioadă a anului toate gosodinele se pregătesc cu fel si fel de bunătăți pentru iarnă, zacusca fiind nelipsită din meniu.

Astfel, pentru o zacuscă delicioasă ai nevoie de: 6 kg vinete; un kg ceapa; 2 kg ardei gogosari; 2 kg ardei kapia; 2 kg rosii; 500 ml ulei; foi de dafin; piper; usturoi și sare neiodata.

ADIO, MAESTRE! CARMEN HARRA I-A ANUNŢAT MOARTEA! MILIOANE DE FANI SUNT ÎN LACRIMI! ULTIMELE IMAGINI CU MARELE ARTIST (GALERIE FOTO)

Mai întâi, coaceți vinetele și ardeii pe plită, pe o tablă sau tavă mai veche, pe ochiul aragazului, pe grill sau în cuptor.

Curățați vinetele de coajă când încă sunt calde, le spălați și le puneți la scurs pe o sită.

Curățați și ardeii de pieliță, le scoateți cotoarele și semințele, și îi tăiați fâșii. Treceți roșiile prin mașînă de tocat sau prin blender, obținând astfel un suc mai gros de roșii. Vinetele scurse, le tocați cu un cuțit din lemn.

LACRIMI ÎN MUZICA POPULARĂ! A MURIT! MARIA CÂRNECI E ÎN DOLIU! IMAGINILE DURERII (GALERIE FOTO)

După ce ați pregătit toate acestea, tocați ceapă mărunt sau o treceți prin mașină de tocat carne. Astfel, ea nu se va mai prăji, ci va fierbe mai mult în zeamă proprie și în ulei.

În vasul în care vreți să preparați zacuscă (eu folosesc o oală de inox cu baza dublă), încalziți uleiul, puneți ceapă la înnăbușit și amestecați cât mai des. După aproximativ 20 minute adăugați sucul roșii obținut, amestecați și lăsăți să fiarbă împreună cca 15 minute.

ANNA LESKO, PICTORIAL INCENDIAR! A RENUNŢAT LA HAINE ȘI S-A ELIBERAT DE FRUSTRĂRI. IPOSTAZE INTERZISE CARDIACILOR (GALERIE FOTO)

Puneți ardeii tăiați fâșii și vinetele tocate. Fierbeți la foc mic sau puneți la cuptor pentru aproximativ o oră.

Amestecați cât mai des să nu se lipească.

Puteți pune vasul pe o tablă, pentru a nu stă direct pe flacăra. Potriviți de sare după gust și condimentati.

Zacusca este gata, când uleiul se ridică deasupra.

BOMBĂ MONDENĂ! CRISTI BORCEA, PRINS ÎN FAPT DUPĂ IEȘIREA DIN ÎNCHISOARE! VALENTINA PELINEL, ÎN LACRIMI (IMAGINI DE INFARCT)

Puneți fierbinte în borcane spălate și zvantate (eu le sterilizez 30 de minute în cuptor, la 100 grade C). În timp ce umpleți borcanele trebuie așezate pe o tablă de metal că să nu se spargă.

Le capsati cu capace noi și le fierbeți la bain-marin 20 de minute după ce începe apă să clocotească. Pe baza vasului în care așezați borcanele la fiert, puneți un prosop de bucătărie.

Apă din vas trebuie încălzită în prealabil și trebuie să acopere 3/4 din înălțimea borcanelor. Așezați borcanele între paturi și le lăsăți 48 de ore să se răcească treptat, după care le depozitați în cămară sau pivniță.