Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete DELICIU DE POST: Urzici cu hrean. O rețetă rapidă, delicioasă și sănătoasă

DELICIU DE POST: Urzici cu hrean. O rețetă rapidă, delicioasă și sănătoasă

Un articol de: Adela Iacob - 14 Mar 2020, 12:26

Primăvara trebuie să profităm de verdețurile proaspete, care aduc cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. 

Urzica este una dintre plantele care curăță organismul și de care ne putem bucura pentru o periaoadă destul de scurtă. Aceasta are proprietăţi diuretice şi antialergice, frunzele conţin substanţe proteice şi glucidice, steroli, ulei volatil, acid acetic, acid formic, vitaminele A, B2, C şi K, precum şi săruri minerale.

Mâncarea făcută din urzici este foarte uşor de preparat, delicioasă și merge de minune în post. 
Astăzi vă prezentăm o rețetă de urzici cu hrean, pe care nu o puteți rata.

Ingrediente:

Urzici

Făină

Sare

Usturoi

Hrean

Iată cum se prepară: 

Urzicile se spala in multe ape luandu-se cu mana din lighean si nu strecurandu-se pentru a ramane nisipul la fund. Se pun in apa clocotita cu sare si se lasa pentru cateva clocote. Se strecoara de zeama si se toaca marunt dupa care se amesteca cu faina. Se calesc 2 catei de usturoi zdrobiti cu lama cutitului dupa care se pun urzicile si putina zeama de la fiertura cat sa se faca un piure legat. Se potriveste de sare, se stinge focul dupa care se adauga ceilalti catei de usturoi si hrean dupa gust. Se serveste cu mamaliguta si hrean.