Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete REȚETĂ simplă și delicioasă de sărbători: TURTĂ DULCE PENTRU CRĂCIUN, în câteva minute

REȚETĂ simplă și delicioasă de sărbători: TURTĂ DULCE PENTRU CRĂCIUN, în câteva minute

Un articol de: Stirescu.ro - 21 Dec 2018, 15:30

Turta dulce pentru Crăciun este rețeta ideală pentru sărbători de poveste, mai ales că rețeta este foarte simplă.         

Ingrediente:

320 g făină

100 g unt

200 g miere

1 ou

1 linguriţă rasă de bicarbonat

un praf de sare

2 linguri rase condiment pentru turtă dulce (scorţişoară, cardamom, cuişoare)

1 zahăr vanilat

Mod de preparare:

Untul se topeşte şi se amestecă cu mierea. Într-un vas se pun faină, oul şi condimentele şi se toarnă şi untul cu mierea. Puteţi frământa cu mâna sau cu un aparat de frământat, scrie savoriurbane.com. Se ia aluatul și se pune într-o folie transparenta. Dacă doriţi să coaceţi în aceeaşi zi turtele lăsaţi aluatul măcar o oră la frigder. Recomandabil ar fi ca aluatul să stea la rece, peste noapte.

Se scoate aluatul din frigider şi se lasă 30 de minute, să se încălzească, la temeperatura camerei. Se întinde aluatul astfel încât să aibă o grosime de 5-6 mm. Cu o formă se porţionează turtă şi se aşează pe o foaie de copt în tavă. Cresc puţin la copt aşa că trebuie lăsată o distanţă între ele. Se coace la 170° timp de 8-9 minute (cuptor preîncins).

Biscuiţii se scot din tavă şi după ce s-au răcit se pun în cutii închise, unde se păstrează zile bune, chiar săptămâni. Se pot decora imediat după ce s-au răcit sau ulterior.

Citeşte mai multe despre:   craciun