Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete O rețetă delicioasă pentru o duminică perfectă în familie: Somon la cuptor cu garnitura de legume

O rețetă delicioasă pentru o duminică perfectă în familie: Somon la cuptor cu garnitura de legume

Un articol de: Adela Iacob - 15 Mar 2020, 14:44

Peștele este un aliment extrem de valoros într-o dietă sănătoasă, fiind o sursă de grăsimi de tip Omega 3, și de proteine care se digeră ușor și este bogat în nutrienți.

În ceea ce privește consumul de pește gras, cum este somonul, cercetătorii spun că aduce beneficii inimii, vaselor de sânge, precum și creierului, ochilor și sistemului nervos.

Vă prezentăm o rețetă delicioasă de care să vă bucurați alături de cei dragi:

Ingrediente:

  • 3 fileuri de somon (circa 800 g)
  • 2 căni de broccoli (240 g)
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 2 ridichi
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin (30 ml)
  • 3 căței de usturoi
  • 1 lingură de cimbru uscat (15 g)
  • 1 linguriță de sare (5 g)
  • 1/2 cană de vin alb (125 ml)
  • 1 linguriță de piper măcinat (5 g)
  • 1/2 lingură de pătrunjel proaspăt tocat mărunt (8 g)
  • 1 lingură de praz tocat mărunt (15 g)

Secretul pentru a găti un pește gustos stă în marinarea cărnii, deci unge somonul cu vin și condimente și lasă-l să stea în frigider timp de cel puțin 8-10 ore. 

Primul lucru pe care trebuie să faci este să așezi somonul într-o tavă de copt.

Apoi, adaugă toate condimentele, vinul, usturoiul și sarea.

Acoperă tava de copt cu o hârtie pentru alimente și las-o să stea în frigider peste noapte. Gustul peștelui va fi delicios grație acestei marinate.

După ce acest interval de timp s-a scurs, decojește și taie legumele și cartofii în felii sau bucăți. Asigură-te că acestea nu sunt prea groase pentru a se putea coace.

Când ai terminat de pregătit legumele, încinge cuptorul la 180 ºC (360 ºF).

Apoi, scoate tava cu somon din frigider, toarnă marinata într-un vas separat și dă-o deoparte. Așază în tavă legumele și prazul și toarnă uleiul. În timpul coacerii, marinata va oferi o culoare arămie somonului.

Acoperă somonul și întreaga tavă cu folie de aluminiu și pune-o în cuptor.

Din când în când, ridică folia de aluminiu și întoarce fileul de somon. După aproximativ 15 minute, adaugă marinata și lasă somonul în cuptor pentru alte 15 minute.

Scoate tava din cuptor, lasă somonul să se răcească puțin și servește-l alături de legume și cartofi. Poți pune în farfurie și puțină marinată pentru un plus de  savoare.