Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete Salate aperitiv pentru masa de Paște. Cele mai bune trei rețete care vor completa bucatele tradiționale

Salate aperitiv pentru masa de Paște. Cele mai bune trei rețete care vor completa bucatele tradiționale

Un articol de: Maria Zărnescu - 18 Apr 2020, 09:40
FOTO: Pixabay.com Diete/Rețete

Preparatele tradiționale din miel și ouăle roșii nu lipsesc niciodată de pe mesele românilor în Duminica Mare. Dacă însă vrei să le adaugi un strop de savore și să îmbogățești preparatele specifice sărăbătorilor, îți recomandăm o salată aperivi. Aceasta poate fi servită alături de ouăle fierte, de friptură sau chiar fără garnitură.

În general, salatele aperitiv se servesc, după cum o spune și numele, la aperitiv. Ele completează gustările tradiționale precum brânza proaspătă de oaie sau de vacă, ouăle roșii, ceapa verde și ridichiile și se alătură cu siguranță deja celebrei salate a la beuf.

Mai jos iată trei rețete de salate aperitiv pe care le puteți servi pe masa de Paște, pentru a completa meniul și pentru a aduce un strop de diversitate:

Salata de conopidă cu maioneză

O rețetă simplă și ușor de preparat, ce poate fi pregătită pentru aperitiv sau chiar pentru o cină este conopida cu maioneză și usturoi. Dacă nu vă place conopida, ea poate fi înlocuită de cartofi.

Ingredientele necesare:

1 conopidă mare

1 cească de maioneză de casă

2-3 căteți de usturoi

1 legătură de pătrunejel

Sare

Piper

Mod de preparare:

Puneți 2L de apă la fiert, într-o cratiță. Buchețelele din conopidă se taie cu atenție și se pun la fiert, timp aproximativ 8-12 minute. În timpul ferberii se adaugă sare și piper după gust.

După ce au dat în clocot și s-au fiert, buchețele de conopidă se scot din cratiță și se lasă la scurs și la răcit pentru aproximativ 30 de minute.

Odată ce s-a răcit conopida, se așează pe un platou încăpător, iar pe deasupra se toarnă maioneza. Totul se ornează cu frunze proaspete de pătrunjel.

Salată de ton cu ouă și porumb

Pentru iubitorii de pește, de pe masa de Paște nu ar trebui să lipsească această salată de ton cu porumb. Este o rețetă potrivită pentru orice moment al anului, iar pe mesele de sărbători aduce cu siguranță diversitate și mai ales un gust inedit.

Salata de ton este preferata multor români, mai ales pentru că este un aperitiv sau chiar un fel principal estrem de ușor de preparat. Iată ingredientele de care ai nevoie:

1 salata verde

1 conservă de porumb

1 conservă de ton în ulei

2 ou fiert tare

1 ardei gras roșu

1 morcov

1 castravete

Ulei

Sucul de la o lămâie

Sare

Piper

Mod de preparare:

Legumele se spală foarte bine în apă rece, inclusif porumbul. După ce le-ai spălată, tocă-le mărunt și așează-le într-un bol. Pune boabele de porumb întregi în același bol și amestecă ingredientele, după gust cu sarea pieperl uleiul și oțetul și lămâia.

După ce au fost amestecate toate legumele cu dreginsul de lămâie și ulei, așezați compoziția pe o tavă sau un platou rotund. Tăiați oul fier în felii subțiri și așezați-le deasupra salatei de pe platou. Peste ou puneți bucătițle de ton din conservă.

După gust, dacă mai este cazul, adăugați sare și piper.

Salata de țelină și maioneză

Deja o vedetă în bucătăriile românilor, salata de țelină cu maioneză și usturoi este un aperitiv preferat de mulți adulți și chiar și de mulți copii. Marele avantaj al acestei salate? Este ușor de preparat și extrem de gustoasă, chiar răcoritoare având în vedere ingredientele proaspete pe care le folosim.

Iată de ce ai nevoie pentru a realiza o salată de țelină cu maioneză, o gustare potrivită pentru masa de Paște:

3 morcovi

1 țelină potrivită

Scusul de la o lămâine

3 linguri de maioneză de casă

Mod de preparare:

Țelina și morcovoii se curăță și se spală foarte bine în apă rece. Apoi, se dau pe răzătoare la cea mai mare dimensiune. Atenție dacă folosiți dimeniunile mici ale lame de la răzătoare, riscați ca bucățile de legume să fie mici și sfărâmicioase.

După ce ați tăiat legumele așezați-le într-un bol mare, care să vă permită să le amestecați. Turnați maioneza, sucul de lămâine sare și piperul și începeți să mixați până când toate ingredientețe sunt amestecate. Cel mai recomandat ar fi să folosiți două furculițe pentru salată, de dimensiuni mai mari, dacă nu aveți însă le puteți amesteca și cu două furculițe normale.

Odată ce ați terminat salatele pentru masa de Paște a venit momentul să vă gândiți la cum să decorați masa din Duminica Mare cu obiecte tradiționale pentru aceste sărbători din mijlocul primăverii. Poftă bună!