Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete REŢETE DE POST: Uite cum prepară MĂICUŢELE de la Mănăstirea Prislop CIORBA DE FASOLE boabe şi SUPĂ DE CARTOFI cu pâine prăjită şi usturoi

REŢETE DE POST: Uite cum prepară MĂICUŢELE de la Mănăstirea Prislop CIORBA DE FASOLE boabe şi SUPĂ DE CARTOFI cu pâine prăjită şi usturoi

Un articol de: Stirescu.ro - 21 Noi 2018, 11:46

REŢETE DE POST. Postul Crciunului a început deja de pe 15 noiembrie și va ține 40 de zile. Cu siguranță, vă tot gândiți ce să mai faceți de mâncare, care să nu conțină carne, lapte, ouă, brânză, dar să fie la fel de sățioasă.

REŢETE DE POST. Iată cum prepară măicuţele de la Mănăstirea Prislop “Ciorba de fasole boabe” şi “Supă de cartofi cu pâine prăjită şi usturoi”.

REŢETE DE POST.  Ciorba de fasole

Ingrediente:

500 g fasole boabe uscată
2 cepe
1 morcov
2 ardei
6 roşii mici (roşii cherry)
1 lingură pastă de tomate
1/2 ţelină mică
50 ml ulei
pătrunjel proaspăt
sare şi piper după gust

REŢETE DE POST. Preparare: Fasolea boabe (aleasă) se pune la înmuiat de seara, în apă. Se pune la fiert cu apă rece (3 litri), iar după 10 minute de la fierbere se înlocuieşte cu altă apă. Procedura se repetă de două ori. Legumele se spală şi se curată apoi le tăiem cubuleţe, fără roşii. Separat într-o oală se adaugă uleiul la încins, se adaugă legumele şi se lasă câteva minute să se soteze. Se adaugă pasta de tomate, roşiile decojite şi supa de fasole, circa cinci polonice, apoi se lasă să fiarbă la foc mic circa 12 minute. După acest timp se adaugă peste legume fasolea fiartă. Se lasă să mai dea câteva clocote, se adaugă sare şi piper, după gust. Se ia de pe foc şi se adaugă pătrunjel tăiat mărunt. Se serveşte caldă sau rece.

REŢETE DE POST. Supă de cartofi cu pâine prăjită şi usturoi
Ingrediente:

5 linguriţe ulei de măsline
2 cepe
3 căţei de usturoi
3 cartofi mari albi
2 ramuri de rozmarin
8 felii de pâine
1 l supă de legume
sare

REŢETE DE POST.  Preparare: Spălăm, curăţăm şi tăiem în cuburi nu prea mici cartofii, apoi îi punem la fiert în apă cu puţină sare vreme de 10 minute. Curăţăm şi tăiem ceapă mărunt. O punem la călit în ulei încins. Când s-a înmuiat, adăugăm usturoiul zdrobit şi o ramură de rozmarin. Scurgem cartofii şi îi punem peste ceapă şi usturoi. Peste ele turanam supă de legume caldă. Dăm în clocot şi lăsăm să fiarbă 20 de minute la foc foarte mic. În acest timp, încingem cuptorul. Tăiem pâinea şi o ungem cu ulei de măsline, o frecăm cu usturoi şi rozmarin şi o punem la copt timp de 10 minute. După ce toate ingredientele sunt fierte, supă se transferă într-un blender şi se mixează până când obţinem o pastă omogenă. După ce s-a obţinut consistentă dorită, supă se pune în boluri şi se serveşte cu pâinea prăjită.

Citeşte mai multe despre:   retete de post  -   manastirea prislop