Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete REȚETE de sărbători: Cum să faci cei mai gustoși caltaboși. Secretul pe care nu-l știa nimeni

REȚETE de sărbători: Cum să faci cei mai gustoși caltaboși. Secretul pe care nu-l știa nimeni

Un articol de: Stirescu.ro - 17 Dec 2018, 16:56

Umplem caltaboșii (atentie, nu se îndeasă deloc!), lăsăm spațiu mult pentru a se umfla orezul, legăm la capete și-i fierbem în apa multă cu foi de dafin și cimbru.

Îi lăsăm să se răcească acolo, în aceeași oală și a doua zi îi scoatem ușor și-i punem în tavă la cuptor, unde îi rumenim putin.

SFAT: Musai trebuie înțepați din loc în loc cu un ac gros, să nu pleznească la fiert membrană, iar focul trebuie mereu controlat să nu fie temperatura de fierbere prea ridicată.

Se scot numai dupa ce s-au racit , astfel pleznesc.

Se folosește o spumieră sau vărsam lichidul și scoatem mai ușor caltaboșii

Cine dorește ii poate consuma fără a-i da la cuptor. Merg foarte bine cu murături de la butoi sau gogoșari sau castraveși acri!