Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete Rețete de Revelion 2019: Cum să faci un tort diplomat ca la carte

Rețete de Revelion 2019: Cum să faci un tort diplomat ca la carte

Un articol de: Stirescu.ro - 28 Dec 2018, 10:23

Iată un tort delicios și foarte aspectuos.

 Cu siguranță veți face furori la o masă de sărbătoare: Tort diplomat cu fructe confiate.

Sunt necesare urmatoarele ingrediente:

– 1 cana de zahar

– 1/2 cana de lapte

– 4 galbenusuri

– 1/2 kg frisca

– semintele de la o pastaie de vanilie (sau esenta, plic de zahar vanilat)

– 4 albusuri spuma

– 30 g gelatina

– 1 pachet de piscoturi de sampanie

– fructe diverse cam ce aveti la indemana eu am folosit portocale, ananas, mandarine si fructe confiate: caise confiate, smochine, stafide, etc.

Mod de preparare:

Se bat galbenusurile cu 1/4 cana de zahar bine si apoi se amesteca cu laptele dupa care se pun pe foc pana se ingroasa ca o crema. Se da apoi crema formata la rece. Se bate frisca cu mixerul pana se intareste, eu am folosit frisca lichida dar puteti folosi orice gen. Intre timp se dizolva gelatina in apa calda. Am batut apoi albusurile cu semintele de vanilie si inca 1/4 cana de zahar pana s-au intarit dupa care le amestecam cu frisca.

Apoi am luat o forma cu margini detasabile si am tapetat-o pe fund cu fructe. In crema cu galbenusuri adaugam gelatina dizolvata si amestecam bine apoi o amestecam si cu amestecul de frisca si albusuri si avem grija sa se omogenizeze. Dupa care turnam o parte din cantitate peste fructele din forma, adaugam un alt strat de fructe, inca un strat de crema, apoi inca un strat de fructe si ultimul strat de crema dupa care dam la frigider.