Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete Rețete gustoae în post: știucă la cuptor cu legume! O idee delicioasă pentru zilele cu dezlegare la pește

Rețete gustoae în post: știucă la cuptor cu legume! O idee delicioasă pentru zilele cu dezlegare la pește

Un articol de: Adela Iacob - 25 Mar 2020, 15:34
FOTO: Pixabay.com Diete/Rețete

Postul Paștelui este considerat și Postul Mare, iar de Buna Vestire, 25 martie, este prima zi din acest post în care se poate consuma carnea de pește.

Gospodinele pregătesc mese delicioase pentru această sărbătoare, iar pește este nelipsit. O variantă gustoasă și sănătoasă este să îl gătești la cuptor, alături de legume. În funcție de preferințe, puteți alege orice tip de legume știți că vă plac, dar iată-le pe cele recomandate de Unica.ro:

Ingredientel pentru o rețetă de pește la cuptor cu legume:

1 kg de pește (crap, știucă, șalău, păstrăv)

1 lămâie

Sare

Piper

1 sau 2 fire de praz

2 sau 3 căței de usturoi

2 sau 3 morcovi

1 rădăcină de pătrunjel

500 g de cartofi

3-4 linguri de ulei

Mărar

Pătrunjel

În funcție de preferințe, puteți adăuga și:  ardei gras, dovlecei, vinete.

Pentru a obține un pește delicios la cuptor, iată pașii:

Pentru început trebuie să cureți peștele de solzi, de branhii și de intestine. Se spală cu apă rece, apoi se usucă și se taie în bucăți. Pentru un plus de gust se stropește cu zeamă de lămâie și se condimentează cu sare și piper după gust, apoi se lasă la rece timp de 30 de minute.

Între timp, se curăță prazul și usturoiul, se spală se toacă și se lasă la călit într-o tigaie cu puțin ulei, timp de câteva minute. Apoi, se adaugă apa și se la înnăbușit, cu un capac deasupra, timp de 5 minute.

După ce s-au călit prazul și usturoiul, se răstoarnă într-o tavă unsă în prealabil cu unt sau ulei. Se adaugă morocovii și cartofii, tăiați cubulețe. Peste ele se pun sare și piper după gust.

La final, pe „patul” de legume se adaugă bucătile de pește de la frigider. Totul se stropește cu puțin ulei și se lasă la copt timp de 30 până la 40 de minute.

Invită-i pe cei dragi la o masă delicioasă! Poftă bună!