Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete Rețetă de costițe afumate la cuptor! Un preparat numai bun pentru o zi de weekend

Rețetă de costițe afumate la cuptor! Un preparat numai bun pentru o zi de weekend

Un articol de: Adela Iacob - 20 Mar 2020, 14:02
sursa Foto: pixabay Diete/Rețete

Costițele afumate la cuptor sunt tocmai bune pentru o zi de weekend. Iată o rețetă simplă și ușor de preparat!

Ingrediente

costiţe de porc afumate
piper
ulei

Mod de preparare


1. Se taie costiţele bucăţi individuale, între oase. Se acoperă cu apă rece şi se dau la frigider peste noapte, ca să se desăreze. A doua zi se scurg şi se spală bine. Se pun într-o oală şi se acoperă cu apă, scrie e-retete.ro. Se fierb 5 minute din momentul în care apa clocoteşte. Se scurg.

2.  Se aşază costiţele într-un vas/tavă care merge la cuptor. Costiţele să fie într-un singur strat în tavă. Se presară cu puţin piper negru. Se stropesc cu puţin ulei. Se adaugă apă doar cât să fie de 1 deget în tavă.

3. Se acoperă vasul cu capac sau folie (vă asiguraţi că e bine sigilat, să nu iasă aburul). Se coc la cuptor, la 180C timp de aprox. 50-60 minute (timpul e variabil, în funcţie de cât de groase şi cărnoase sunt costiţele; cel mai bine e să le verificaţi cu o furculiţă şi când aceasta intră uşor în carne sunt gata pentru pasul următor).

4. Se ia folia de pe vas şi se coc în continuare până costiţele se rumenesc plăcut (cca 30 minute). Acum dacă le verificaţi cu o furculiţă, carnea ar trebui să se desprindă foarte uşor de pe os.