Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete Cornulețele vanilate: Un desert care îți va aduce aminte de copilărie

Cornulețele vanilate: Un desert care îți va aduce aminte de copilărie

Un articol de: Stirescu.ro - 17 Ian 2019, 09:30

Cornulețele vanilate vor aduce aminte oricui de copilărie.

Ingrediente

Aluatul: 300 g faina, 200 g unt, 100 g zahar pudra, 2 galbenusuri, un virf de cutit sare. Pentru pudrat: 100 g zahar pudra, un plic cu zahar vanilat.

Mod de preparare

 Intr-un castron se freaca untul moale cu zaharul si sarea, se adauga pe rind, galbenusurile, amestecind dupa fiecare, si, la urma, faina. Aluatul se amesteca cu mina, fara sa se framinte, apoi se lasa la rece, 30 minute, ca sa se intareasca grasimea; astfel, nu va fi nevoie de prea multa faina la prelucrare.

Se ia din aluat cite o bucata, cam cit un ou, se modeleaza in forma de sul cu diametrul de cca 2 cm care, apoi, se taie bucati de 2 cm.

Fiecare bucata se suceste sub palma, pe masa, in asa fel, incit sa aiba capetele mai subtiri si mijlocul mai gros, si se asaza in tava, sub forma de cornulet (putin curbat). Se coc la foc mijlociu, 20 minute (foarte putin rumenite) Reci sau calde, cornuletele se trec bine prin zahar vanilat. Cind sint calde, zaharul adera mai bine.