Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete Clătite Ana Lugojana: CEA MAI SAVUROASĂ reţetă de clătite din România

Clătite Ana Lugojana: CEA MAI SAVUROASĂ reţetă de clătite din România

Un articol de: Adela Iacob - 14 Feb 2020, 12:45
Foto: pixabay.com Diete/Rețete

Dacă ai chef de un desert special, clătitele Ana Lugojana sunt soluția ideală. Iată cum se prepară.

LACRIMI ÎN MUZICA POPULARĂ! BIATA IRINA LOGHIN! S-A ÎNTÂMPLAT PE SCENĂ, DEPARTE DE ȚARĂ! DIN PĂCATE...

Ingrediente

- 8 clătite pregătite după reţeta proprie

- 250 de grame de brânză de vaci

- 5 ouă

- 2 plicuri de zahăr vanilat

- 200 grame de smântâna dulce

- 250 de grame de zahăr

- un pumn de stafide

- unt pentru uns vasul

Opțional: coajă rasă de la 1 portocală

ȘOC! CRUDUŢA A FOST ARSĂ CU ŢIGARA PE FAŢĂ. CLIPELE DE COŞMAR PENTRU DANIELA NU S-AU OPRIT AICI! (GALERIE FOTO)

Cum se prepară

Brânza se amestecă cu un ou întreg, 50 de grame de zahăr, stafidele, puțină coajă rasă de portocală (opțional) şi un plic de zahăr vanilat. Se separă ouăle, galbenuşurile se mixează cu un plic de zahăr vanilat, 80 de grame de zahăr şi smântână.

RUNELE NU MINT! MIHAI VOROPCHIEVICI, PREVIZIUNI DEVASTATOARE! SĂPTĂMÂNĂ DE COȘMAR  PENTRU ACESTE ZODII

Clătitele se umplu cu amestecul de brânză, se împachetează ca sarmalele şi se aşează într-un vas termorezistent uns cu unt, presărând fulgi de unt, scrie acasalaromani.ro.

Albuşurile se bat spumă tare, apoi se adaugă restul de 120 de grame de zahăr şi se continuă baterea până se dizolvă bine zahărul. Se toarnă peste clătite crema de gălbenuşuri şi smântână şi se acoperă cu bezea. Se dau la cuptor la 150 de grade până se caramelizează bezeaua.

Citeşte mai multe despre:   Ana Lugojana