Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete Brăduți de ciocolată, prăjitura care va uimi și cei mai pretențioși musafiri

Brăduți de ciocolată, prăjitura care va uimi și cei mai pretențioși musafiri

Un articol de: Stirescu.ro - 24 Dec 2018, 18:52

Dacă vrei să-ți impresionezi cei mai pretențioși musafiri de Crăciun și știi deja că prăjiturile pe care le faci în fiecare an se mănâncă din ce în ce mai puțin, poate e timpul pentru o schimbare.

Brăduții de ciocolată sunt prăjiturile perfecte pentru această perioadă a anului.

Pentru a-i prepara ai nevoie de: 125 g ciocolată amară; 200 g migdale; 1 linguriță cacao; 2 linguri făină; 2 albușuri medii; 100 g zahăr; 2 linguri brandy; 1 portocală (doar coaja); 1 vârf cuțit cu sare; 100 g ciocolată amară (pentru decor) și biluțe colorate de zahăr (pentru decor).

Mod de preparare brăduți de ciocolată:

Ciocolata se topește și se lasă la răcit pentru 3 minute. Apoi, se adaugă migdalele măcinate, cacaua, făina și cele 2 linguri de brandy și se amestecă bine. Apoi, se mixează albușurile amestecate cu un vârf de cuțit de sare până se întăresc perfect și se adaugă treptat zahărul și coaja rasă de portocală. Se încorporează jumătate din mixul de ciocolată și migdale în bezea. Apoi, se adaugă și cealaltă jumătate și se frământă aluatul până la omogenizare. Vasul în care se află aluatul brăduților de ciocolată va fi lăsat în frigider, pentru 2-3 ore.

Se pune aluatul pe o foaie de hârtie de copt, pudrată ușor cu făină și se acoperă cu o altă foaie. Apoi, întindem aluatul într-o foaie de 1,5 cm grosime. Se umezește ușor partea din interior a formei cu care se fac brăduții și se trece printr-un bol plin de zahăr, scrie spynews.ro. Brăduții urmează să fie decupați și desprinși cu grijă, iar mai apoi, așezați în tava de cuptor, tapetată cu hârtie de copt.

Ei vor fi lăsați să se usuce peste noapte la temperatura camerei. A doua zi, preîncălzim cuptorul la 220°C și îi coacem pentru 3 minute. După ce vor fi scoși din cuptor și se vor răci, urmează să fie decorați după preferințe.