Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete Prăjiturele delicioase de post, fără coacere. Minunate pentru orice ocazie

Prăjiturele delicioase de post, fără coacere. Minunate pentru orice ocazie

Un articol de: Adela Iacob - 05 Apr 2020, 15:01

Dacă nu ți-ai imaginat niciodată că poți face prăjiturele delicioase de post, în 30 de minute, fără prea mult efort și fără coacere și este momentul să încerci rețeta noastră. 

Ingrediente

Pentru bază
150 g nuci de acaju
50 g de fulgi de ovăz
4 curmale medjool, fără sâmburi
50 g ulei de nucă de cocos, topit
Pentru umplutură
350 g de curmale fără sâmburi
125 ml de lapte de migdale neîndulcit
25 ml sirop de arțar

150 g ulei de cocos
1 linguriță de esență de vanilie
Pentru topping
150 g ulei de cocos
5 linguri de cacao pudră
2 lingurițe de sirop de arțar

Mod de preparare

Ungeți o tavă de aproximativ 20 cm și tapetați cu hărtie de copt. Mărunțiți nucile de caju și fulgii de ovăz într-un blender. Adăugați curmalel și uleiul de nucă de cocos și amestecați din nou. Puneți  în formă și folosiți o lingură pentru a presa amestecul de nucă într-un strat compact, uniform, care acoperă baza. Lăsați la răcit în timp ce pregătiți umplutura.

Pentru umplutură, adăugați curmalele, laptele de migdale, siropul de arțar și uleiul de nucă de cocos într-o cratiță cu un praf de sare și lăsați să fiarbă la foc mic. 

Fierbeți timp de 2-3 minute până când datele sunt foarte moi, apoi mărunțiti în blender, cu extractul de vanilie. Adăugați încă puțin sare dacă amestecul este prea dulce. Turnați peste baza de nucă și întindeți-o pe părțile laterale ale cutiei, netezind suprafața cât mai uniform posibil. Lăsați la răcit în timp ce pregătiți umplutura.

Încălziți ușor uleiul de nucă de cocos într-o cratiță până se topește. Luați de pe foc și amestecați cu telul cacaoa și siropul de arțar până când nu există cocoloașe. Lăsați la răcit timp de 10 minute, turnați peste stratul de caramel și puneți la frigider pentru cel puțin 3 ore sau până se întărește. Pentru a servi, tăiați în pătrate. Se poate păstra în frigider până la o săptămână.