Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete Penne de post cu legume și sos de roșii: rețeta de paste gustoase și rapide pe care să o servești înaintea Paștelui

Penne de post cu legume și sos de roșii: rețeta de paste gustoase și rapide pe care să o servești înaintea Paștelui

Un articol de: Adela Iacob - 29 Mar 2020, 14:28
FOTO: Pixabay.com Diete/Rețete

Iubitorii pastelor nu trebuie să renunțe la celebrele pene, la gustoasele rigatoni sau la clasicele fusilli în timpul postului. Chiar dacă unele dintre cele mai gustoase rețete de paste au la bază mozzarela, carne tocată, parmezan sau gorgonzola, nu înseamnă că nu poți obține preparate delicioase și fără aceste ingrediente.

Pastele de post nu sunt greu de făcut, iar dacă pui condimentele potrivite vei vedea că sunt absolut delicioase. Pot fi servite atât la cină cât și la prânz, iar dacă îți dorești un plus de savoare le poți aducă ulei de măsline.

Pentru a prepara paste de post vei avea nevoie de câteva ingrediente, care se găsesc în orice bucătărie:

500g de paste (penne, rigatoni, paste clasice sau fusilli)

300 ml apă

3 morovovi potriviți

2 argei potriviți

1 ardei jalapenos

1 ceapă

1 dovlecel potrivit

1 vânătă potrivită

1 ardei kapia

3 -5 linguri sos de roșii

1 linguriță busuios

1 linguriți rozmarin

1 linguriță oregano

1 legătură de pătrunjel proaspăt

Ulei de măsline

Mod de preparare pentru penele de post cu sos de roșii și legume:

Pentru începute, pune apa la fiert, într-o crtiță înaltă și adaugă sare. Las-o să fiarbă până când dă în clocot, iar apoi adaugă pastele.

Penele pot fi lăsate la fiert timp de aproximativ 15 până la 20 de minute după ce încep să clocotească, în funcție de preferințele fiecăruia.

Între timp, spală bine și curăță toate legumele. Taie în fâșii subțiri dovleceii, morcovi, ceapa și ardeii și în feli rotunde vindetele.

Întro tigaie pune 2 linguri de ulei de măsline la încins, apoi adaugă legumele și lasă compoziția la călit, la foc mic, timp de 8-10 minute. Nu uita să amesteci contstant în tigaie pentru a nu lăsa legumele să se prindă. Când legumele sunt gata ia-le de pe foc.

Acum, a venit momentul să pregătești toppingul pentru paste. Într-un castron de dimensiuni medii, punde sosul de roșii, ierburile aromate precum busuiocul, rozmarinul și oregano și 2 linguri de ulei de măsline. Amestecă până când toate ingredinetele se omogenizează.

Preîmcălzește cuptorul timp de 15 minute la 180 de grade.

Într-o cratiță mai mare, pune penele deja fierte, sosul de roșii amestecat cu ierburile aromate și legumele proaspăt călite și amestecă-le. Apoi, lasă-le să se coacă în cuptor, la 180 d egrade timp de 30-40 de minute.

Un mare avantaj al penelor cu sos de roșii și legume coapte?

Dintr-o rețetă de post, poate fi rapid transformată într-o rețetă de „dulce”. În cazul în care nu țineți post în această perioadă, puteți adăugat și cubuletețe de piept de pui sau curcan în tiagie, alături de lume. Veți avea nevoie de un piept de pui sau de curcan, pe care să îl tocați mărunt. Lăsați la călit până când bucătile de carne sunt bine rumenite.

Poftă bună!