Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete Un deliciu de post: Musaca de legume, o rețetă ușor de preparat, cu ingrediente la îndemâna oricui

Un deliciu de post: Musaca de legume, o rețetă ușor de preparat, cu ingrediente la îndemâna oricui

Un articol de: Adela Iacob - 11 Mar 2020, 10:36

Zilele de post nu trebuie să devină o corvoadă, mai ales pentru gurmanzi. 

Musacaua de legume este o alternativă foarte populară atunci când trebuie să evităm carnea. 

Iată cum se prepară o rețetă delicioasă de musaca fără carne, cu vinete și cartofi.

Ingrediente:

  •  3 vinete
  •  5 cartofi medii
  •  2-3 dovlecei
  •  4 ardei
  •  6 roşii
  •  sare
  •  piper boabe şi măcinat
  •  o căpăţână usturoi
  •  4-5 linguri ulei de floarea soarelui
  •  o legătură pătrunjel
  •  2-3 frunze busuioc
  •  1-2 linguri pesmet
  •  30 margarină

Se spală cartofii şi se pun să fiarbă cu coajă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească, apoi se curăţă de coajă. Vinetele se spală şi se curăţă, la fel şi dovleceii, apoi se taie rondele potrivite şi se călesc în puţin ulei cât să se înmoaie şi să elimine toxinele. Se lasă să se scurgă în sită. Separat, se taie rondele roşiile şi cartofii fierţi şi se curăţă usturoiul. Ardeii se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie rondele. Se tapetează tava cu margarină şi pesmet şi se aranjează legumele, după preferinţă. Acestea se pot intercala sau se pot suprapune. Se lasă tava în cuptor să se rumenească. Musacaua de post se serveşte ornată cu pătrunjel şi busuioc verde.