Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete Rețeta delicioasă, de post a bunicii: Mâncare de mazăre cu cartofi

Rețeta delicioasă, de post a bunicii: Mâncare de mazăre cu cartofi

Un articol de: Adela Iacob - 13 Mar 2020, 09:21

Postul Paștelui este un momnet prielnic să ne amintim de rețetele delicioase ale bunicii. 

Mâncarea de mazăre este perfectă pentru zilele de post și în același timp gustoasă și sățioasă!

Iată cum se prepară și de ce ingrediente aveți nevoie: 

Ingrediente:

  • 500 g mazăre congelată/proaspătă
  • 1 ceapă medie
  • 2 căței de usturoi
  • 2 cartofi medii/1 cartof mare
  • 2 morcovi mici
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • 200 ml apă cca
  • 75 ml suc de roșii
  • 1-2 lingurițe rase mărar proaspăt tocat
  • 1 lingură rasă amidon de porumb
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Morcovii se taie tăiem felii subțiri, iar cartofii în cubulețe potrivite.

Se pune uleiul într-o cratiță, pe foc mic, iar când s-a încălzit se adaugă  ceapa, usturoiul, morcovii. Se călesc până când ceapă se înmoaie, apoi se adăugă cartofii.

Se lasă pe foc mic încă 1-2 minute și se adăugă 100 ml apă călduță. Când morcovul și cartofii sunt fierți pe jumătate, se adaugă mazărea. Mâncarea trebuie să fiearbă la foc mediu spre mic aproximativ 10 -15 minute, apoi se adaugă apa ramasa și se amestecă cu sucul de rosii si amidonul.

Mazărea se condimeantează cu sare si piper după gust ș se mai lasă să fiarba inca 5-6 minute sau pana cand sosul capata o consistenta usor cremoasa. Se asezonează cu marar proaspat tocat.