Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete Lava Cake: rețeta delicioasă care va bucura întreaga familie. Cum se prepară desertul pas cu pas

Lava Cake: rețeta delicioasă care va bucura întreaga familie. Cum se prepară desertul pas cu pas

Un articol de: Maria Zărnescu - 16 Mar 2020, 21:29
FOTO: Pixabay.com Diete/Rețete

Lava Cake este unul dintre cele mai populare deserturi în prezent, atât în rândul copiilor cât și al adulților. Rețeta nu este una dificilă, iar o gustare dulce, delicioasă, va face cu siguranță atmosfera și mai frumoasă la mesele în familie.

Deserul a apărut inițial în Statele Unite, dar având în vedere cât este bun, a devenit rapid popular și în restul lumii. Este o rețetă pe care în prezent mai toate meniurile din restaurante o au și pe care o poți comanda rapid și acasă.

Însă, de ce să aștepți până când ți se livrează porția de dulce, când o poți prepara chiar tu, alături de iubit sau de cei mici. Potrivit Unica.ro, aceștia sunt pașii simplii prin care gospodinele pot prepara ușor Lava Cake chiar în propria bucătărie:

Ingredientele necesare:

170 g ciocolată amăruie

115 g unt

30 g făină

60 g zahăr

1 g sare

4 ouă mari

Vei mai avea nevoie de:

Forme termorezistente pentru lava cake sau brioșe

Hartie pentru copt

Pentru început, trebuie să preîncălzești cuptoprul la 280 de grade.

Între timp, taie ciocolata cubulețe apoi pune-o peste unt. Fii foarte atentă să folosești un recipient rezistent la căldură, pentru că apoi îl vei pune la cuptorul cu microunde pentru a topi amestecul. LA fiecare 10 secunde fă pauze pentru a amesteca compozitia până când se omogenisează.

Într-un recipient separat, amestecă făină, zahărul și sarea.

Amestecă apoi, separat ouăle astfel: două ouă întregi cu două golbenușuri. Apoi, toarnă acest amestec peste cel de făină, zahăr și sare, iar apoi totul peste compoziția din ciocolată.

Nu uita să amesteci în mod constant un o spatulă, pentru a obține un amestec omogen, un aluat dens, dar fără cocoloașe.

În formele termo rezistente pune hârtia de copt, iar apoi toarnă amestecul. Așează totul în tavă și lasă la cuptor timp de 12-15 minute.

Servește-le calde tuturor musafirilor tăi! În funcție de preferințe le poți asezona cu fructe proaspete precum afine sau căpșuni sau cu o cupă de înghețată.