Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete Rețete de Paște: secrete pentru prepararea unui drob gustos. Toate gospodinele le pun în aplicare

Rețete de Paște: secrete pentru prepararea unui drob gustos. Toate gospodinele le pun în aplicare

Un articol de: Maria Zărnescu - 16 Apr 2020, 16:04
FOTO: Pixabay.com Diete/Rețete

Drobul de miel este unde dintre vedetele de pe masa de Paște. Pentru români, nu trece an în care acest preparat să nu fie savurat alături de familie la masa din Duminica Mare. Gospodinele se pregătesc din timp când vine vorba de bucatele savuroase așa că ar fi bine să știi câteva secrete care te vor ajuta să faci drobul mai gustos.

Ouăle roșii, friptura delicioasă, sarmalele și ciorba de miel sunt doar câteva dintre preparatele ce se servesc an de an, alături de salata și ceapa verde la mesele românilor de Paște. Galbene, albastre sau roșii, îndiferent cum sunt decorate ouăle, ele pot fi vopsite fără chimicale, dacă vreți să aveți și o masă sănătoasă.

În prepararea drobului, gospodinele ar putea să țină cont de câteva aspecte, mici trucuri care le vor ajuta să obțină bucate absolut delicioase. Iată cum poți prepara, potrivit Unica.ro, un drob gustos:

Ingredientele de care ai nevoie:

Organe de miel

O felie de pâine

500 g carne de miel

3 ouă crude

4 linguri de ulei

2 legături de ceapă verde

1 legătură de usturoi proaspăt, verde

1 legătură de pătrunjel

1 legătură de mărar

Sare

Piper măcinat și boabe

30 grame de unt

O linguriță cimbru

O linguriță oregano

Spălați bine organele cu apă rece și oțet

Înainte de a începe să le tocați sau să le dați prin mașină, organele mielului se spală foarte bine cu apă rece, decâteva ori. Trebuie să înlăturați orice urmă de sânge și grăsime.

Rinichii poat fi mai greu de preparat și curățat. Tocmai de aceea, înainte de a fi tocați, se recomandă spălarea cu oțet. Lăsați rinichii în oțet timp de câteva ore, apoi după ce ați reușit să eliminați mirosul, îi fierbeți în apă rece timp de 30-40 de minute.

Tocația apoi mărunt organele cu ajutorul unui cuțit. Carnea de miel se fierbe și se toacă mărunt, cu ajutorul unui cuțit sau, prin mașina de tocat pentru a obține un drob mai fin. În supa în care s-a fiert carnea se lasă la înmuiat pâine albă, timp de câteva minute.

Ceapa și usturoiul se călesc și se amestecă cu organele și carnea tocate, franezela înumiată în supă, ouăle crude și condimentele.

Pregătirea prapurelui

Un drob gustos se prepară în prapure. Pentru început prapurele se spală bine și se lasă la rece în apă cu sare și oțet timp ce cîteva ore, în care se prepară carnea pentru drob.

Când scoteți prapurele de la frigider aveți grijă să îl scurgeți bine de apă. El se așează într-o tavă unsă cu unt, în care se va pune mai apoi compoziția pentru drob. În cazul în care prapurele este micuț, el se pune doar deasupra amestecului, după ce acesta a fost așezat în tavă.

Cum se coace drobul

Pentru început, ungeți cu unt o tavă și înveliți drobul în prapur. Drobul se lasă la cuptor până când este rumenit și ferm la atingere, aproximativ. De preferat timp de 45 de minute la o temperatură de 175 de grade Celsius. Drobul de miel se servește rece, alături de muștar sau de o salată.