Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete Dietă pentru fertilitate: Ce alimente trebuie să consume femeile care îşi doresc copii

Dietă pentru fertilitate: Ce alimente trebuie să consume femeile care îşi doresc copii

Un articol de: Stirescu.ro - 18 Dec 2018, 22:34

Te chinui de câteva luni să rămâi însărcinată? Află că un rol important în procesul de a face un copil îl joacă un organism sănătos.

Tocmai de aceea e bine ca, înainte să încerci să faci un copil, să te purifici de toxine cu 1 an înainte. Aici îţi vine în ajutor dieta pentru fertilitate. 

Dieta pentru fertilitate   Este recomandat să consumi alimente organice. Evită produsele din supermarket şi cumpăra de la piaţă, de la ţărani. Pesticidele din legumele şi fructele din supermarket afectează fertilitatea ambilor parteneri.   Alimente indicate în dieta pentru fertilitate   Peştele este o sursă bună de Omega-3, un acid gras esenţial.

Specialiştii recomandă să fie evitate carnea şi produsele din peşte de ape adânci. Aşa cum ar fi tonul, peşte sabie sau rechinul. Aceştia pot conţine concentraţii de mercur, o substanţă dăunatoare fătului.  

Lăptișorul de matcă este un aliat ideal în combaterea multor probleme medicale, dar poate fi utilizat și de viitoarele mămici. Femeile care îți doresc să rămână însărcinate pot consuma lăptișor de matcă în formă de capsule. Acestea au la baza miere și sunt bogate și în vitamine, calciu, fier, ajutând și la imunizare.

Recomandata este și rădacina de maca. Aceasta ajutș la îmbunătățirea sănătății spermatozoidului, dar și cea a ovulului. Pudra de maca poate fi adăugată în orice rețetă sau consumată ca atare.

Verdețurile sunt foarte bune pentru femei când se află în perioada de reproducere. Pentru că sunt bogate în antioxidanți, vitamine, dar și minerale, sunt esențiale fertilității. În acest sezon, pe rafturile magazinelor se pot găsi verdețuri precum spanacul, ruccola, varza sau salata kale.