Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete Rețetă de la bunica. Iată cum să faci cel mai bun chec glazurat cu nuci

Rețetă de la bunica. Iată cum să faci cel mai bun chec glazurat cu nuci

Un articol de: Maria Zărnescu - 18 Apr 2020, 19:24
FOTO: Pixabay.com Diete/Rețete

Checul glazurat sau prăjitura glazuartă este un desert rapid și ușor de făcut. Dacă membrii familiei tale sunt mari iubitori de cremă de ciocolată, acest desert îi va da pe spate cu siguranță. Tot ce trebuie să faci este să îți rezervi puțin timp și răbdare, pentru a le pregăti o surpriză plină de savoare.

Te întrebi care este secretul care poate face checul glazurat un desert cu totul și cu totul inedit? Pentru început, în prepararea lui poți adăuga nuci, migdale, fructe coji sau alte fructe confiate precum casie tăiate mărunt sau stafide.

În cazul în care sunteți adepții unei rețete însiropate, fructele din compot precum ananasul, vișinele sau cireșele sau chiar piersicile și caisele sunt varianta mai pe gustul vostru. Ele pot fi adăugate în aluatul checului, atâta timp cât le tocați mărunt și aveți grijă să le lăsați la scurs peste noapte. Puteți folosi o linguriță sau două din zeama din compot pentru a însiropa aluatul.

La pregătirea acestui chec glazurat cu nucă, vei avea nevoie de:

250 grame de unt

450 grame de zahăr

1 linguriță bicarbonat de sodiu

0,50 grame cacao

½ pahar lapte

150 grame de nuci, migdale sau fructe măcinate

200 grame de făină

4 ouă

Modul de preparare:

Pentru început tocați mărunt fructele din compot și lăsați-le să se scurgă, într-o sită peste noapte. În cazul în care alegeți nuci sau migdale, primul pas este să le măcinați prin mașina de tocat, pentru a nu îngreuna aluatul.

Apoi, pentru realizarea glazurii veți avea nevoie de cele 250 de grame de unt, zahrul, laptele și cele 0,50 grame de cacao. Acestea se pun la fiert într-un vas și se amestecă până când se omogenizează. Se lasă apoi pe flacără, la foc mediu, până mai dau de două ori „în fiert”. Din compoziție se iau două polonice și se pun într-un recipient separat, acestea se vor păstra pentru glazură.

Următurl pas este să separați alubușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile cu mixerul, într-un vas până când acestea se fac spumă.

Restul cremei de ciocolată se va amesteca cu gălbenușurile, făina și bicarbonatul de sodiu, alături de nuci sau fructe. Odată ce ați obținut un amestec omogen, adăugați albusurile și continuați să mestecați, până când se încorporează toate ingredientele.

Preîncălziți cuptorul pentru 10 minute la 180 de grade. Între timp, ungeți două tăvi de chec cu unt sau așezați în interiorul lor hârtia de copt. Turnați compoziția aluatului în cele două tăvi și lăsați la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 200 de grade.

După ce ați scos tăvile din cuptor, lăsați checul să se răcească pentru câteva zeci de minute. În cazul în care pandișapanul este încă fierbinte, crema se va topi și nu veiți putea să o întinde-ți uniform. Odată ce checul s-a răcit, întinde-ți glazura cu ajutorul unui cuțit.

Puteți decora fiecare chec după gust. Glazura moale de deasupra vă va permite să puneți fulgi de cocos, bucățele mărunte de fistic sau chiar petale de flori comestibile, uscate. Serviți checul glazurat la masa de Paște, după friptura delicioasă de miel

Poftă bună!