Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete Chec de post! Rețeta simplă și delicioasă cu nuci

Chec de post! Rețeta simplă și delicioasă cu nuci

Un articol de: Adela Iacob - 20 Mar 2020, 19:18
FOTO: Pixabay.com Diete/Rețete

Ne aflăm în Postul Paștelui, iar dulciurile precum ciocolata sau cremele bazate pe lapte și ouă nu sunt o alegere pentru gospodine și pofticioși. Însă, dacă vreți să preparați un desert gustos, puteți apela la o rețetă de chec de post.

În ajutorul gospodinelor vin rețetele de post în această perioadă. Dulciurile fără unt, lapte sau ouă sunt tot atât de gustoase și se prepară ușor și rapid. Impresionează-ți musafirii cu un chef de post cu nuci.

Ușor de preparat și delicios atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici, checul de post cu nuci vine ca o soluție pentru pandișpanul clasic. Pentru a prepara rețeta, potrivit Unica.ro, ai nevoie de:

Ingredientele de care ai nevoie pentru checul de post cu nuci:

500 g făină

300 g de zahăr

2 linguri de praf de copt

1 linguriță bicarbonat

1 fiolă esență de rom

10 linguri de ulei din floarea – soarelui

½ cană de apă

1 cană de nuci mărunțite

Zahăr pudră pentru ornat

Pentru a obține un chec delicios, iată modul de preparare:

Pentru început, pune într-un bol zahărul, uleiul, apa, praful de sare și esența de rom. Amestecă toate ingredientele cu ajutorul unui mixer, apoi adaugă făina amestecată înainte cu praful de copt și bicarbonatul.

Cu o lingură din lemn amestecă bine compoziția, ca făina să nu facă cocoloașe. După ce ai terminat, pune nucile mărunțite.

Pregătește o tavă pentru chec astfel: fie folosești o hârtie de copt pentru ca evita ca prăjitura să se lipească, fie unge tava cu ulei și făină. Apoi, toarnă compoziția în tavă și lasă totul la cuptor timp de aproximativ 30 de minute.

După ce este gata checul, folosește zahărul pudră pentru a-l orna pe deasupra. Servețte-l alături de o cană de ceai cald de fructe. Poftă bună!