Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete Iată secretul: cum prepari cea mai bună friptură la grătar. 3 Pași la care trebuie să fiți atenți de fiecare dată

Iată secretul: cum prepari cea mai bună friptură la grătar. 3 Pași la care trebuie să fiți atenți de fiecare dată

Un articol de: Maria Zărnescu - 01 Mai 2020, 16:44
FOTO: Pixabayc.om Diete/Rețete

O friptură delicioasă, servită alături de garnitura potrivită va transforma întotdeauna mesele cu prietenii sau cu familia în momente de neuitat. Cea mai bună friptură la grătar are nevoie doar de câteva ingrediente și trucuri secrete pe care să le pui în practică ori de câte ori îți doreși un preparat savuros.

O friptruă delicioasă nu are nevoie de îndemânare, iar tu nu trebuie să fii un bucătar desăvârșit atunci când pregătești masa. Însă, este recomandat să cunoști toate condimentele pe care marii bucătari le pun la friptură, timpul pe care aceasta îl petrece pe grătar ca să fie bine rumenită și mai ales ce tip de carne trebuie să alegi.

Garniturile potrivite pentru o friptură la grătar nu sunt nici pe departe greu de preparat, iar de cele mai multe ori sunt pe placul adulților și copiilor. Salata verde sau cea de castraveți și roșii, o salată de varză cu mărar, cartofii prăjiți delicioși, cu usturoi sau legumele la cuptor – toate pot fi servite alături de friptura la grătar. Iar pentru un plus de gust și savoare, nu trebuie să uiți niciodată de muștar, mai ales dacă ai în meniu mititei sau cârnăciori. Iată, potrivit CSID.ro, câteva sfaturi pentru prepararea celei mai bune fripturi la grătar:

Carnea pentru cea mai bună friptură la grătar

Unul dintre cele mai importante aspecte, când vrei să prepari un grătar delicios este să alegi cu mare atenție carnea. Aceasta trebuie să fie cumpărată doar din magazinele de specialitate sau de la raioanele de carne din supermarket-uri. Încercați să nu cumpărați produse bazte pe sau din carne de la persoane neautorizate, pentru că astfel nu știți niciodată ce cumpărați sau cât de proaspete sunt de fapt produsele.

Carnea trebuie să fie proaspătă ca să fie atât gustoasă cât și sănătoasă. Aceasta are o culoare roz-roșiatică, iar atunci când este apăsată cu un deget, revine imediat la forma inițială.

Dacă alegi produse din carne deja ambalate, optează pentru caserolele intacte. Fiți foarte atenți ca ambalajele să nu aibă găuri și nici să nu curgă zeama de la carne pe partea inferioară a ambalajului.

În cazul în care alegeți carne de porc, trebuie să știți că aceasta trebuie să aibă puțină grăsime, pentru un plus de savoare. Mare atenție însă, căci firișoarele de grăsime din fripturile de porc trebuie să fie doar albe. Nu alegeți bucăți de carne a căror nuantă este de alb-gri sau maro.

Acordați ateție și termenului de valabilitate și datei la care a afost ambalată carnea, indiferent dacă doriți să cumpărați pui, porc, vită sau vânat.

Trucuri pentru cea mai bună friptură la grătar

Când este gata să fie servită, carnea este suculentă, nu uscată sau seacă. Dacă ai ales un timp slab de carne, acesta ar mai putea fi împănat cu bucăți mici de slănină.

Dacă vreți să obțineți un gust de neuitat, marinați carnea înainte în vin sau ulei și o serie de condimente. Puteți folosit chimen pentru carnea de pui și rozmarin pentru carnea de porc.

Sarea și piperul proaspăt râșnite vor aduce un plus de savoare la grătar. Puneți sare și piper peste carne în timp ce este deja la jar, după ce ați întors-o pe partea deja rumenită.

Servește firptura cât e caldă

Este foarte important ca odată luată de pe grătar, friptura să fie servită invitaților sau familiei. Gustul intens și savoarea se păstrează cât aceasta este caldă, după ce s-a răcit, o friptură nu va mai fi la fel de bună. Dacă vrei să servești legume la grătar drept garnitură, atunci sfatul nostru este să le așezi la jar odată ce ai întors carnea pe partea cealaltă. În acest fel legumele vor avea suficient timp să se coacă, dar vor putea căpăta și puțin din savoarea cărnii preparate pe același grătar.

Nu uita să pregătești între timp garnitura pentru friptură și mai ales o salată delicioasă de castraveți și roșii. Poftă bună!