Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete Garnitura pe care o va iubi toată familia: cartofii la cuptor cu rozmarin și ierburi aromate. Află cum să prepari o rețetă ce poate fi servită lângă orice tip de friptură

Garnitura pe care o va iubi toată familia: cartofii la cuptor cu rozmarin și ierburi aromate. Află cum să prepari o rețetă ce poate fi servită lângă orice tip de friptură

Un articol de: Maria Zărnescu - 17 Mar 2020, 22:50
FOTO: Pixabay.com Diete/Rețete

Uneori, gospodinele pot rămâne fără inspirație atunci când vine vorba de garnituri delicioase cu care să asezoneze fripturile servite familiei.

Dacă nu vrei să le mai servești cartofi prăjiți celor mici, îi poți prepara la cuptor, asezonați cu ierburi aromate precum rozmarin, busuioc sau cimbru. Cartofii la cuptor sunt și o idee delicioasă pe care o poți pune atât lângă o friptură de vită, de pui sau de purcel.

Numărul modalităților în care se pot servii cartofii la cuptor este chiar mai mare. Dacă nu îți dorești să îi așezi pe farfurie, lângă o friptură, îi poți mânca alături de o salată verde, proaspătă sau chiar cu brânză rasă pe deasupra.

Pentru cartofii la cuptor cu ierburi aromate ai nevoie de:

500g – 1 kg de cartofi

2 linguri de unt sau ulei de măsline

Sare

Piper

Ierburi aromate precum: rozmarin, busuioc, mărar, pătrunjel, cimbru, oregano

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptor la temperatură maximă.

Curăță și spală cartofii, apoi taie-i feli sau cubulețe, în funcție de preferințe.

Unge partea inferioară a tăvii cu unt sau cu uleiul de măsline.

Într-un bol, pune cartofii curățați și spălați. Peste presară ierburile aromate pe care le-ai ales pentru rețeta ta. În funcție de gust, poți adăuga și boia de ardei dulce sau iute, pentru un plus de gust.

Asezonează cartofii cu sare și piper apoi pune-i în tavă. Lasă-i la cuptor, la o temperatură timp de 25-30 de minute sau la o temperatură medie între 35 și 45 de minute.

După ce îi scoți de la cuptor, aranjează-i frumos pe un platou și servește-i la masă. Dacă vrei să aibă un aspect irezistibil, decorează platoul cu frunze de salată verde. Poftă bună!