Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete Răsfață-i pe cei dragi cu o rețetă de post! Brioșe cu morcov, delicioase și pufoase

Răsfață-i pe cei dragi cu o rețetă de post! Brioșe cu morcov, delicioase și pufoase

Un articol de: Adela Iacob - 01 Apr 2020, 12:50

Dacă te gândești să îi răsfeți pe cei dragi cu o gustare delicioasă și sănătoasă, îți propunem o rețetă rapidă de brioșe pufoase, de post, ără arome artificiale, îndulcitori sau conservanți.

 Brioșele noastre cu morcovi nu există unt, puteți folosi ulei de cocos, deoarece aroma completează morcovii dulci în mod natural, dar puteți utiliza și ulei de rapiță sau vegetal.

  • Lapte de migdale
  • Înlocuitor de ou la alegere( Banană)
  • Zahăr granulat
  • Ulei de cocos 
  • Extract de vanilie
  • Făină 
  • Praf de copt
  • Condimente
  • Sare
  • Morcovi dați pe răzătoare
  • Stafide și/sau nuci (opțional)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 220 de grade Celsius. Dacă este necesar, ungeți toate formele de brioșe cu ulei dacă tava nu este aderentă.

Curățați morcovii și radeți-i pe răzătoarea mică. 

Amestecați ingredientele umede cu cele uscate, adăugați morcovii ras și stafidele la sfârșitși amestecați cu o lingură mare, până când se omogenizează.

Împărțiți aluatul în mod egal între cele 12 forme de brioșe. Presărați cu zahăr  pe partea superioară a brioșinelor. Coaceți brioșele 13 de minute sau până când brioșele sunt aurii pe deasupra.
Lăsați brioșele să se răcească în tavă timp de aproximativ 10 minute înainte de a le scoate.