Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Diete/Rețete 3 Rețete de topping pentru clătitele americane. Transformă desertul într-un moment de bucurie deplină

3 Rețete de topping pentru clătitele americane. Transformă desertul într-un moment de bucurie deplină

Un articol de: Adela Iacob - 28 Mar 2020, 16:38
FOTO: Pixabay.com Galerie foto (3) Diete/Rețete

Cine nu iubește clătitele? Indiferent dacă vorbim despre cele clasice, cele americane sau mai noile clătite sărate, aceast preparat este îndrăgit atât de adulți cât și de copii.

Originare din Franța, clătitele au făcut rapid înconjurul lumii, având în vedere ușurința cu care se gătesc și mai ales multitudinea de opțiuni pe care le ai când vine vorba de preparare. Putem discuta despre clătitele desert, cele dulci, pe care gospodinele le asezonează cu dulcețuri și gemuri, siropuri, fructe, înghețată sau creme de cacao ori de vanilie, nuci sau migdale și de clătitele sărate.

Cele din urmă sunt considerate la unele mese chiar fel principale de mâncare, iar una dintre cele mai cunoscute rețete este cea cu brânză și carne. Ele mai pot fi preparate cu spanac și brânză, sau chiar cu legume atunci când sunt făcute rulouri.

Clătitele americane, căci despre ele discutăm astăzi, sunt diferite de preparatul clasic franțusec. Ele sunt mai mici și mai groase, iar atunci când se servesc nu se rulează și nici nu se împăturesc, se așează una peste cealaltă, iar la final se adugă umplutura, sub forma unei priamide.

Micuții le vor aprecia cu siguranță dacă vor fi servite la micul dejun, alături de suc de portocale, exact ca în filmele americane. Nu este greu să prepari clătitele americane, având în vedere că tot ce trebuie să faci este să respecți indicațiile pentru o porție de clătite clasice, iar la această rețetă să mai adaugi bicarbonat de sodiu sau praf de copt.

Ține minte că, atunci când le lași în tigae, ele nu trebuie să aibă mai mult de 7-8 cm diametru. Vei avea nevoie de:

400 g de făină

500 ml de lapte

Un ou

O lingură de bicarbonat de sodiu

O linguriță de esență de vanilie

3 linguri de praf de copt

3 linguri de unt

Sare

Cum prepari clătitele americane:

Într-un bol cât mai încăpător pune făina, zahărul, sare, bicarbonatul de sodiu și praful de copt. Amestecă-le cu o lingură de lemn, până când se omogenizează.

Adaugă apoi oul și amestecă ușor compoziția, cu ajutorul unui mixer. După ce ai obținut un amestec omogen poți adăuga untul.

Într-o tigaie unsă cu puțin unt, pune altualul pentru clătite. Așa cum îți spuneam și mai sus, diametrul unei singure clătite nu trebuie să depășească 7-8 cm. Când vezi că aluatul începe să facă bule, este timpul să întorci clătita pe partea cealaltă.

Trei rețete delicioase de topping pentru clătitele americane:

Sirop de arțar și fructe de pădure

Așează 3 sau 4 clătite, după gust, una peste celaltă. Deasupra pune câteva fructe proaspete de pădure, precum afine, căpșuni sau mure.

La final, toarnă siropul de arțar pe deasupra și servește-le cât sunt calde.

Banane și cremă de alune

O rețetă pe care o iubșete toată lumea? Cea cu banane și cremă de alune. Așează 3-4 clătite într-o farfurie. Unge fiecare clătită în parte cu crema de alune de pădure.

La final, decojește și taie o banană în felii potrivite. Așează-le pe deasupra și pe farfurie, astfel încât să obții decorul pe care ți-l dorești.

Miere și nuci

Alege 3-4 clătite și pune-le pe o farfurie. Unge fiecare clătită în parte cu miere, iar la final pune nucile sau migdalele pentru a termina preparatul.

În funcție de preferințele tale, poți folosi sâmburi de nucă întregi sau măcinați.