Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate S-A DECIS! ÎN CURÂND vor fi INTERZISE PRIN LEGE! AMENZI FOARTE MARI! MII de oameni, AFECTAȚI!

S-A DECIS! ÎN CURÂND vor fi INTERZISE PRIN LEGE! AMENZI FOARTE MARI! MII de oameni, AFECTAȚI!

Un articol de: Stirescu.ro - 10 Mar 2019, 19:23

Toţi locuitorii localităţilor unde există reţea de canalizare au obligaţia să se racordeze la aceasta, deoarece WC-urile din fundul curţii şi fosele septice vor fi interzise, transmite Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Conform documentului, primarii trebuie să întocmească o listă cu toate persoanele fizice şi juridice care au acces la sistemul de canalizare, dar încă nu s-au branşat la acesta. Lista va fi centralizată şi va fi pusă la dispoziţia Gărzii de Mediu, care va aplica amenzi celor care, în termen de trei luni de la un prim avertisment, nu se vor conforma, notează Adevărul.

România este foarte aproape de declanşarea procedurii de infringement, din cauza faptului că nu s-a conformat prevederilor Directivei europene 91/271/EEC, al cărei termen de aplicare era 31 decembrie 2018, în sensul ca toţi locuitorii din aşezările mai mari de 2.000 de locuitori să aibă gospodăriile branşate la canalizare. 

Astfel, riscăm penalităţi zilnice de sute de mii de euro şi returnarea fondurilor europene primite pentru construirea sistemelor de canalizare.

Amenda pentru nerespectarea legii este între 2.000 şi 4.000 de lei.

Datele Eurostat arată că în România sunt 8,89 milioane de locuinţe, dintre care 3,98 milioane sunt în mediul rural. Dintre acestea, 2,9 milioane au acces la o reţea de canalizare, însă doar 2,2 milioane sunt branşate. Deci aproape 1,8 milioane de locuinţe (în care locuieşte 29,7% din populaţia României) au în continuare WC-ul în curte.