Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate ULTIMĂ ORĂ! Noi precizări despre PACIENŢII cu COVID-19 din ROMÂNIA. Dacă 3 persoane au fost externate, celelalte 6 rămân internate în mai multe spitale din țară

ULTIMĂ ORĂ! Noi precizări despre PACIENŢII cu COVID-19 din ROMÂNIA. Dacă 3 persoane au fost externate, celelalte 6 rămân internate în mai multe spitale din țară

Un articol de: Adela Iacob - 07 Mar 2020, 11:14

Autoritățile române au trecut în revistă, sâmbătă, cele nouă cazuri de infecție cu noul coronavirus depistate pe teritoriul țării. Dacă trei dintre pacienți au fost deja declarați vindecați și, pe cale de consecință, externați, restul rămân internați în mai multe spitale din România.

Grupul de comunicare strategică precizează că, în acest moment, cele 6 persoane purtătoare ale virusului sunt internate în centre medicale din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova. 
Starea lor de sănătate se prezintă după cum urmează:

Pacienții internați la Timișoara și Craiova nu prezintă simptome și au o stare generală bună. 

Pacienții internați la Cluj-Napoca și Iași prezintă stare de sănătate ameliorată față de momentul internării, fără febră. 

Ieri, 6 martie, au fost înregistrate 86 de apeluri la numărul unic de urgență 112, cele mai multe fiind efectuate din Timișoara - 14. De asemenea, în cursul zilei de ieri au fost efectuate 1079 de apeluri la linia TELVERDE (0800 800 358) deschisă special pentru informarea cetățenilor. 

Reamintim că cetățenii români din străinătate pot solicita informații la numărul de telefon +4021.320.20.20.

La nivel național se află în carantină 16 persoane, pentru alte 12927 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu. 

Vă prezentăm situația privind evoluția răspândirii virusului la nivel global și european, situație valabilă pentru data de 6 martie 2020. Astfel, până la această dată au fost raportate 5544 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franța, Germania, Spania și Regatul Unit.