Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Substanța TOXICĂ din mâncare! Greșeala FATALĂ care transformă ULEIUL de măsline în OTRAVĂ!

Substanța TOXICĂ din mâncare! Greșeala FATALĂ care transformă ULEIUL de măsline în OTRAVĂ!

Un articol de: Redacția Știrescu - 13 Feb 2020, 21:57

Cunoscut pentru beneficiile sale minunate, uleiul de măsline e un bun antiinflamator, anticancerigen, întăritor al sistemului osos, al sistemului cardiovascular, al celui digestiv și multe altele. Însă nu mulți știu că poate deveni un real pericol pentru sănătate. Asta din cauza unei greșeli pe care majoritatea o fac.

Nu toate tipurile de ulei de măsline sunt la fel, unele având o viață mai scurtă decât altele, din momentul deschiderii sticlei. De asemenea, oamenii nu știu cât de periculos poate deveni acesta când este... încălzit.

Astfel, toate enzimele și toate beneficiile sunt distruse, iar uleiul se trasformă în cel mai nociv tip de grăsime pe care o poate consuma omul, scrie unica.ro. Este vorba despre grăsimea trans, care crește colesterolul rău și îl scade pe cel bun.

Uleiul de măsline trebuie consumat în starea lui normală, nealterată, la temperatura camerei.