Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Școlile din două departamente franceze, închise din cauza epidemiei de coronavirus. Franța are peste 600 de cazuri de COVID-19, iar 9 persoane au decedat

Școlile din două departamente franceze, închise din cauza epidemiei de coronavirus. Franța are peste 600 de cazuri de COVID-19, iar 9 persoane au decedat

Un articol de: Adela Iacob - 07 Mar 2020, 12:29
FOTO: Pixabay.com Actualitate

Epidemia de coronavirus provoacă închiderea școlilor din Oise și Haut-Rhin, două dintre cele mai afectate departamente, pentru o perioadă de 14 zile. Hexagonul, cu peste 600 de cazuri de Covid-19, rămâne în faza a 2-a de alertă.

Potrivit Le Monde, autoritățile franceze au decis să-și sporească eforturile anti-coronavirus. Începând de luni, grădinițile, școlile elementare, colegiile și liceele își închid porțile, cu precizarea premierului Edouard Philippe că „nimic nu se schimbă în alte departamente”.

„Măsurile pentru etapa a 3-a vor fi declanșate pe tot teritoriul atunci când va fi necesar”, a declarat premierul, amintind că această etapă a fost „inexorabilă” și, în același timp, că „sistemul nostru de sănătate are mijloacele de a face față acestuia " . „Această etapă este pur și simplu o circulație activă a virusului în toată țara ”, a insistat el pe „de-dramatizarea” . 

De asemenea, domnul Philippe „a invitat persoanele vulnerabile, fie pentru starea lor inițială de sănătate, condiții cronice sau pe termen lung, fie având în vedere vârsta lor, să rămână cât mai mult în casa lor” .

Publicația franceză notează, așadar, că Oise și Haut-Rhin sunt două dintre cele mai afectate departamente franceze. Spre exemplu, în Haut-Rhin, numărul persoanelor cu Covid-19 a ajuns la 81. Practic, spune premierul, departamentul a devenit un focar epidemic, iar autoritățile și populația trebuie „să nu cedeze psihozei”. Întâlnirile de peste 50 de persoane sunt interzise - spre deosebire de măsura luată la nivel național, care prevede o prohibiție doar pentru cele cu peste 5.000 de persoane.

„Prioritatea noastră absolută este să protejăm cele mai fragile persoane în fața acestui virus. Națiunea este alături de bătrânii noștri”, a spus și președintele Macron.