Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate El e românul care MERGE PE JOS PÂNĂ ÎN INDIA! MOTIVUL este ULUITOR! (FOTO)

El e românul care MERGE PE JOS PÂNĂ ÎN INDIA! MOTIVUL este ULUITOR! (FOTO)

Un articol de: Andrei Ștefan - 11 Aug 2019, 19:02

Petru Ghilan va porni pe jos spre India, la cei 58 de ani! Bărbatul are în plan să strângă fonduri pentru a deschide o bibliotecă de filosofie la Iași, în încercarea de a pune valoare pe educație în România.

Acesta va pleca pe 20 august din Iași, prin Atena, sudul Egiptului, Ierusalim, țările Caucazului, Iran, țările din Asia Centrală, inclusiv Afganistanul, și apoi în sud, spre India. 

GATA! DUPĂ 10 ANI DE CĂSNICIE CU PETRE ROMAN, SILVIA CHIFIRIUC RUPE TĂCEAREA! TOȚI AU RĂMAS MASCĂ LA AFLAREA VEȘTII (FOTO)

Anul trecut, Petru a mers pe jos până la Atena. A fost un drum de 84 de zile, în care a parcurs 100 de kilometri pe jos și doar 20 de nopți a avut un acoperiș deasupra capului. 

„Am dormit cu cortul și într-un cimitir, lângă Jilava cred, la ieșire din București. Am întâlnit niște ieșeni în cele două zile pe care le-am petrecut la Muntele Athos care au strâns bani și m-au ajutat să merg mai departe în drumul meu, iar la Ruse, când am trecut granița, un bulgar care nu mă cunoștea, dar care vorbea engleza, m-a invitat să dorm acasă la el în noaptea aceea. M-au surprins plăcut oamenii în drumul meu”, a declarat Petru Ghilan, conform Libertatea

În viitoarea călătorie, românul și-a propus să viziteze și 130 de siteuri UNESCO și să le vorbească oamenilor de acasă despre ele, pentru a le împărtăși românilor din moștenirea culturală a lumii. 

CANCERUL A DOBORÂT-O! ULTIMUL MESAJ AL RONEI HARTNER TE VA FACE SĂ PLÂNGI ÎN HOHOTE ...

„Problema cea mai gravă din România este subvenţionarea învăţământului. De aici apar foarte multe probleme, cum ar fi lipsa specialiștilor în dome­nii care se ocupă cu dezvoltarea societăţii, şi nu mă refer la cea economică sau industrială, ci la dezvoltarea pe celelalte planuri, socioculturale.

Asta vrem să facem acum, o bibliotecă activă care să îşi caute consumatorii, nu doar un loc unde oamenii vin să împrumute cărţi. Care să aibă programe săptămânale în care persoane cunoscătoare să vorbească despre subiectele şi cărţile importante. Biblioteca să aibă astfel de programe, dar şi pretenţia că lucrurile acestea sunt importante, necesare şi normale.  Nu trebuie ca milioane de elevi să-i citească pe Platon, Heidegger sau pe Kant. Avem nevoie de profesioniști bine plătiți și dedicați care să facă doar lucrul acesta, nu în timp ce lucrează și altceva”, mai spune bărbatul.

GATA! DUPĂ 10 ANI DE CĂSNICIE CU PETRE ROMAN, SILVIA CHIFIRIUC RUPE TĂCEAREA! TOȚI AU RĂMAS MASCĂ LA AFLAREA VEȘTII (FOTO)

„Din 150 de state, România se afla pe locul 18 de la coadă în ceea ce privește procentul din PIB alocat educației. În 1989, în România se publicaseră 2.200 de cărți la o populație de circa 24 milioane de locuitori, pe când Cehia tipărea 16.000 de noi ediții bibliografice. În 1989, Albania avea mai mulți studenți decât România raportat la populație, iar cei care se ocupau de studiile umaniste în România reprezentau un procent infim din total”, a mai declarat Petru Ghilan.