Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Bani de la stat pentru români! Află cum poți beneficia de cei 15.000 de euro

Bani de la stat pentru români! Află cum poți beneficia de cei 15.000 de euro

Un articol de: Adela Iacob - 18 Feb 2020, 18:56
Foto: pixabay.com Actualitate

Potrivit unui program anunțat de Administrația Fondului de Mediu (AFM), românii ar putea primi 15.000 de euro de la stat ca să-și îmbunătățească locuințele din punct de vedere energetic.

Programul Casa Eficientă Energetic va fi inițiat în decursul a cestui an, conform ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, informează cronicaromana.net.

 „Avem un buget total de 429 de milioane de lei și ne-am programat să avem între 6000 și 8000 de beneficiari”, a precizat ministrul Mediului.

„Casa Eficientă Energetic” ar presupune finanțarea sistemelor de încălzire, iluminat ecologic și sistemelor de izolație termică. Cei care vor dori să facă schimbări în locuințe din punct de vedere energetic, vor putea achiziționa fie doar o categorie de sisteme, fie toate tipurile de tehnologii enumerate anterior.

Programul nu se îndreaptă doar spre persoanelor fizice, ci și spre instituțiile publice. Acestea din urmă ar putea accesa fonduri pentru procurarea de echipamente eficiente energetic. Însă, de această dată, bugetul este calculat la 384 de milioane de lei.

Pentru ca programul Casa Eficientă Energetic să fie aplicat, acesta trebuie inclus într-un proiect de act normativ, adoptat de autorități, iar apoi publicat în Monitorul Oficial.