Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate România a pierdut Eurovision. Roxen nu s-a calificat în finală

România a pierdut Eurovision. Roxen nu s-a calificat în finală

Un articol de: Adela Iacob - 19 Mai 2021, 10:36

Prima semifinală a concursului Eurovision a avut loc marţi, 18 mai. România, reprezentată de Roxen cu piesa „Amnesia”, nu s-a calificat în finala de sâmbătă, 22 mai.

Pe scena concursului vor urca reprezentanţii celor 39 de ţări participante. Publicul va trebui să facă dovada unui rezultat negativ la testul pentru depistarea noului coronavirus pentru a participa.

Din cauza protocolului anti-Covid, delegația României nu a putut participa la ceremonia de deschidere a Eurovision 2021, organizat în Olanda.

Au apărut cazuri de SARS-CoV-2 în hotelul din Rotterdam în care Roxen și restul echipei sunt cazate.

S-a încheiat prima semifinală Eurovision 2021 de la Rotterdam

 

Cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision Song Contest a început marţi în Olanda, la Rotterdam, într-un format restrâns.

Delegaţiile naţionale participante la eveniment sunt supuse unor reguli sanitare stricte, precum separarea strictă a publicului şi obligativitatea testării anti-COVID-19 înainte cu 48 de ore.

Sala de spectacole a găzduit 3.500 de spectatori la prima semifinală a competiției.

Alături de reprezentanta României, în prima semifinală Eurovision 2021 au concurat reprezentaţii Lituaniei, Sloveniei, Rusiei, Suediei, Australiei, Macedoniei de Nord, Irlandei, Cipru, Norvegiei, Croaţiei, Belgiei, Israel, Azerbaidjan, Ucrainei şi Maltei.

Alte zece ţări se vor califica joi, 20 mai, în a doua semifinală, unde se confruntă, în această ordine, San Marino, Estonia, Cehia, Grecia, Austria, Polonia, Republica Moldova, Islanda, Serbia, Georgia, Albania, Portugalia, Bulgaria, Finlanda, Letonia, Elveţia, Danemarca.

 

Roxen, reprezentanta României, nu s-a calificat în finala Eurovision 2021

 

Reprezentanta României, Roxen, cu piesa “Amnesia”, a fost cel de-al 13-lea artist care a urcat pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală a evenimentului.

“Pentru mine, ultimul an a fost unul plin, din toate punctele de vedere, cu momente bune şi mai puţin bune, însă ceea ce contează este că am avut câteva proiecte care m-au bucurat nespus. Piesa ‘Amnesia’ este una extrem de personală, cuprinde toate aceste sentimente pe care le-am trăit în ultima perioadă şi le dă voce. O simt aproape de mine, mă reprezintă, iar sufletul meu şi trăirile mele se regăsesc în ea”, a declarat Roxen, după alegerea melodiei, potrivit unui comunicat al TVR.

Fiind desemnată reprezentantă a României la ediţia din 2020 a competiţiei Eurovision, Roxen a lansat cinci piese pentru selecţia naţională, piesa "Alcohol You" fiind desemnată câştigătoare. Din cauza pandemiei COVID-19, competiţia Eurovision din 2020 a fost anulată, însă Roxen rămâne reprezentata României pentru ediţia din 2021 de la Rotterdam cu o nouă piesă: „Amnesia”.

Roxen nu s-a calificat în finala Eurovision 2021. Reprezentanta României n-a reușit să se claseze în primele 10 locuri după semifinală

Aceasta nu s-a calificat în finala de sâmbătă.

Ce țări s-au calificat în finală. Clasamentul din prima semifinală

 

Țările care s-au calificat în finală sunt: Norvegia, Israel, Rusia, Azerbaijan, Malta, Lituania, Cipru,  Suedia, Belgia și Ucraina.

Finala Eurovision 2021 are loc pe 22 mai

 

În finala care va avea loc pe 22 mai se vor califica zece concurenţi.

Sala de spectacole va găzdui 3.500 de spectatori la finala de sâmbătă, şi cele două semifinale de marţi, 18 mai, şi de joi, 20 mai, şi la repetiţiile generale. Această cifră reprezintă doar 20% la sută din capacitatea sa totală.

Celor 20 de finalişti li se vor alătura sâmbătă reprezentanţii ţării gazdă, Olanda, şi ai celor cinci mari organizatori - Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie.

Citeşte mai multe despre:   eurovision 2021  -   roxen