Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Regina Elisabeta a II-a rămâne în izolare pentru o perioadă nedeterminată. Uite cine va prelua îndatoririle regale

Regina Elisabeta a II-a rămâne în izolare pentru o perioadă nedeterminată. Uite cine va prelua îndatoririle regale

Un articol de: Adela Iacob - 11 Mai 2020, 16:21

Încă din luna martie, Regina Elisabeta și soțul ei, Prințul Consort Phillip, s-au retras la reședința din Berkshire, din cauza pandemiei de coronavirus.
Oficialitățile au confirmat că suverana va rămâne la Castelul Windsor, atât cât va fi necesar, pentru ca viața să nu îi fie pusă în pericol. 

De obicei, Regina se întorcea în luna mai, dar anul acesta va rămâne departe, de Palatul Buckingham, unde își petrece majoritatea timpul, îndeplinindu-și sarcinile.

 

Perioada va rămâne în istorie ca cea mai lungă retragere a Reginei în 68 de ani

 

În cei 68 de ai de domnie, Regina nu s-a retras niciodată de la îndatoririle oficiale pentru o perioadă atât de lungă.

Deja, unele evenimente extrem de populare au fost anulate din cauza noului coronavirus, printre care Parada miliatară, Trooping the Colour, care marchează aniversarea monarhului, și petrecerile de vară din grădina palatului. În ceea ce privește vizita oficială anuală în Africa de Sud, este foarte posibil să fie anulată.

Regina a rămas în izolare și pe 21 aprilie, când a împlinit 94 de ani. Cu această ocazie, membrii familiei i-au făcut urări prin intermediul apelurilor video. Se pare că și în ziua în care Prințul Consort Phillip va împlini 99 de ani, pe10 iunie, lucrurilor vor sta la fel.

 

Îndatoririle regale au fost preluate de Prințul William și soția lui, Kate 

 

 

Suverana participă la mai mult de 2000 de evenimente oficiale, care includ vizitarea patronatelor și organizații de caritate, călătorii în străinătate și inaugurarea unor clădiri.

Unle dintre aceste îndatoriri au fost preluate de alți membri ai familiei, cuplul William și Kate fiind principalii. Ei țin legătura cu organizațiile și cu Regina prin intermediul apelurilor telefonice sau video.

 

Prințul Charles, moștenitorul tronului britanic a fost infectat cu coronavirus

 

 

Fiul cel mare al reginei, Prințul Charles de Wales, în vârstă de 71 de ani, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus la sfârșitul lunii martie. Totuși, el nu a dezvoltat simptome grave.

Soția moștenitoruluil, Ducesa Camilla  a fost testată și ea, însă testele au fost negative.

"Acum mă aflu de cealaltă parte a baricadei reprezentate de această boală, dar tot într-o stare de distanţare socială şi izolare general. Aşa cum am învăţat cu toţii, aceasta este o experienţă ciudată, frustrantă şi dezolantă, când prezenţa familiei şi a prietenilor nu mai este posibilă, iar structurile normale ale vieţii noastre sunt dintr-o dată eliminate. Într-o perioadă fără precedent şi atât de îngrijorătoare din vieţile tuturor, eu şi soţia mea ne gândim mai ales la aceia care şi-au pierdut rudele în aceste circumstanţe foarte dificile şi speciale şi la aceia care sunt afectaţi de boală, izolare şi singurătate" a declarat Charles la scurtă vreme după ce a fost declarat vindecat,într-un mesaj video. 

 

Nu s-a putut stabili cu exactitate de unde a contactat Charles noul coronavirus, având în vedere numărul mare de întâlniri pe care le-a desfășurat din calitatea sa publică în ultimele săptămâni.

 

Regina Elisabeta este suverana cu cea mai lungă domnie din istoria Regatului Unit

 

Cu cei 68 de ani de domnie neîntrerupți, Regina Elisabeta este cel mai longeviv Monarh din istoria Regatului Unit,depășind-o la 9 septembrie 2015 pe stră-străbunica sa, Regina Victoria.  

Regina Elisabeta a II-a este născută la data de 21 aprilie 1926. Elizabeth Alexandra Mary Windsor, pe numele său complet a fost încoronată la data de 2 iunie 1953. Domnia ei a început în 6 februarie 1952, la scurt timp după moartea Regelui George al VI-lea, tatăl său.

Citeşte mai multe despre:   regina angliei  -   prințul William  -   kate middleton  -   printul charles