Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate ANUNŢ EXPLOZIV: E OFICIAL! Primul primul caz de român INFECTAT CU CORONAVIRUS a fost CONFIRMAT!

ANUNŢ EXPLOZIV: E OFICIAL! Primul primul caz de român INFECTAT CU CORONAVIRUS a fost CONFIRMAT!

Un articol de: Ionuț Stănescu - 13 Feb 2020, 13:53
Foto: pixabay.com Actualitate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă primul caz de român infectat cu coronavirus.

RUNELE NU MINT! MIHAI VOROPCHIEVICI, PREVIZIUNI DEVASTATOARE! SĂPTĂMÂNĂ DE COȘMAR  PENTRU ACESTE ZODII

Instituţia a anunţat joi că unul din cei 17 români pe vasul de croazieră Diamond Princess aflat în carantină în portul japonez Yokoshima a contract coronavirusul. Acesta a fost scos de pe vas și transportat pentru tratament la un spital din Japonia specializat pe asemenea situații.

INCENDIAR! S-A AFLAT SECRETUL LUI CRISTI BORCEA! ȘI-A OBLIGAT TOATE SOȚIILE SĂ FACĂ ACEST GEST! DOAMNE, CE RUȘINE

"Cu privire la situația cetățenilor români aflați la bordul navelor de croazieră Diamond Princess și Westerdam, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

LACRIMI ÎN MUZICA POPULARĂ! BIATA IRINA LOGHIN! S-A ÎNTÂMPLAT PE SCENĂ, DEPARTE DE ȚARĂ! DIN PĂCATE...

Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus). Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone. De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess. Pe vas s-au aflat 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și 2 pasageri)", a transmis MAE.

Ministerul Afacerilor Externe a mai arătat că alți 17 români se afla pe nava Westerdam care a fost primită joi într-un port din Cambodgia după ce anterior a fost refuzată de alte patru țări de frica răspândirii epidemiei de virus.

"În ceea ce privește nava de croazieră Westerdam, Consulatul General al României la Hong Kong a obținut confirmarea că la bordul navei se află un număr de 17 cetățeni români, respectiv 9 pasageri și 8 membri ai echipajului. Nava a fost andocată în portul Sihanoukville, Regatul Cambodgia. Procesul de evaluare medicală a pasagerilor și membrilor echipajului este în derulare, nefiind, până în prezent, confirmate cazuri de infecție cu coronavirus. Reprezentanțele diplomatice și oficiile consulare ale României din regiune sunt în contact cu autoritățile locale și reprezentanțele diplomatice ale altor state membre UE și sunt pregătite să acorde asistență consulară cetățenilor români", arată Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă.

Conform bilațului de joi, 1.369 de persoane au murit în urma epidemiei de coronavirus, în timp ce alte 60.349 de persoane au fost infectate la nivel mondial.

 

 

Citeşte mai multe despre:   MAE  -   Diamond Princess