Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Prima reacție a echipei lui Cătălin Moroșanu după ce Sergiu, tânărul care a devenit viral după ce a mers călare la maternitate, a vândut casa cumpărată din donații

Prima reacție a echipei lui Cătălin Moroșanu după ce Sergiu, tânărul care a devenit viral după ce a mers călare la maternitate, a vândut casa cumpărată din donații

Un articol de: Adela Iacob - 13 Apr 2021, 10:26

Tânărul călăreț din Iași, care a devenit viral după ce a fost fotografiat în timp ce se ducea călare la maternitate pentru a-i duce mâncare soției, și-ar fi vândut casa cumpărată din donații.

În urmă cu un an, luptătorul Cătălin Moroșanu a fost impresionat de povestea lui Sergiu și a decis să se implice în acest caz, pentru a le face o viață mai bună atât lui, și soției acestuia cu care are trei copii mici.

Cătălin Moroșanu a demarat atunci o strângere de fonduri pentru tânăr, ca să-i facă rost de o casă în care să se mute cu familia.  

În câteva zile, Moroșanu a adunat 37.000 de euro, bani cu care i-a cumpărat lui Sergiu o casă în Miroslava, în apropiere de Iași, care le asigura un trai decent.

De asemenea, tot Moroșanu a vorbit pentru Sergiu, cu mai multe persoane, pentru a-l angaja.

Acum, după un an, vecinii lui Sergiu au declarat că acesta a vândut casa primită, deși Moroșanu încheiase un act prin care timp de 5 ani, casa nu putea fi vândută. Cu toate acestea, inevitabilul s-a întâmplat.

Pe pagina de Facebook lui Cătălin Moroșanu a fost publicat un mesaj de către echipa acestuia, dat fiind faptul că luptătorul se află acum în Republica Moldova, unde participă la show-ul Survivor România.

"Am primit foarte multe mesaje pe pagină legate de situația lui Sergiu, călărețul pe care Cătălin l-a ajutat să își clădească un viitor. Așa cum știți, de aproape 4 luni, Cătălin este plecat la Survivor și nu are acces la telefon sau internet, astfel că nu știe despre situația apărută în tot acest timp. Noi, echipa lui, vom încerca să explicăm pe cât se poate situația.

În urmă cu fix un an, prin eforturile voastre și ale lui Cătălin, am reușit să îi mutăm în casă nouă pe Sergiu și familia lui. O casă mobilată complet, care avea acces la toate utilitățile, la care se adaugă haine primite de la oameni cu suflet din întreaga țară. Imediat după, casa a fost pusă pe numele lui Sergiu cu mențiunea că nu poate fi vândută în următorii cinci ani. De asemenea, în contul lui Sergiu au rămas 27.900 de lei, bani care să-l ajute să înceapă o viață nouă. În special să creeze un viitor pentru cei 3 copii mici.

Deși era lockdown, Cătălin a făcut toate eforturile necesare pentru ca familia Ciobotariu să beneficieze de condițiile unei vieți normale. Timp de aproape două luni s-a implicat total în acest caz pentru ca toate lucrurile să fie puse la punct.

Ulterior, a căutat să îi ofere un loc de muncă decent lui Sergiu, deși era complicat deoarece acesta nu avea școală.

Pentru că a cerut un răgaz pentru a-și aranja noua casă, în toamnă au apărut primele probleme când Sergiu nu s-a mai prezentat la niciunul dintre angajatorii cu care Cătălin discutase pentru locul de muncă. Asta după ce confirmase, iar ulterior și-a închis telefonul. Au urmat tot felul de scuze și explicații, iar cazul s-a repetat. Ba chiar i-a transmis lui Cătălin că ar avea nevoie de o altă casă, mai aproape de ghetourile unde trăise până atunci. Evident, a fost refuzat.

Ulterior, Cătălin a avut o perioadă aglomerată din punct de vedere personal, iar pe 1 ianuarie a plecat în Republica Dominicană pentru Survivor, acolo unde se află și în acest moment. Nu a știut și nici nu știe despre situația din prezent, așa cum nu știm nici noi exact ceea ce s-a întâmplat cu adevărat, însă suntem la fel de șocați și dezamăgiți de faptul că Sergiu a ales să trateze așa o faptă bună. Suntem dezamăgiți deoarece pune în pericol viitorul a 3 copii. 3 suflete care puteau să beneficieze de o viață normală și educație pentru a nu trece prin aceleași greutăți ca părinții lor.

Dacă este o greșeală că ne-am implicat cu toții pentru a oferi o șansă la o viață mai bună? Cu siguranță, nu. Suntem cu sufletul împăcat în fața lui Dumnezeu că am vrut să facem un bine. Totodată, este o învățătură de minte. Nu ne vom opri din fapte bune, dar vom merge pe premiza "dă-i omului un pește și va avea de mâncare o zi. Învață-l să pescuiască și va avea de mâncare toată viața." În momentul în care se întoarce Cătălin, vom începe campanii de conștientizare, educare și specializare pentru tineri proveniți din medii defavorizate pentru ca aceștia să se integreze în societate.

Vă mulțumim tuturor!", este mesajul publicat pe pagina de Facebook a lui Cătălin Moroșanu.

 

Citeşte mai multe despre:   catalin morosanu  -   survivor  -   tanarul calaret  -   iasi