Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Premieră în cei 64 de ani de Eurovsion! Ediția din 2020, amânată pentru 2021 din motive de siguranță

Premieră în cei 64 de ani de Eurovsion! Ediția din 2020, amânată pentru 2021 din motive de siguranță

Un articol de: Adela Iacob - 18 Mar 2020, 16:20

Ediția din 2020 a Concursului Muzical Eurovision, care trebuia să aibă loc în luna mai la Rotterdam, Olanda, a fost amânată pentru anul 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit The Guardian.

Astfel, Eurovision 2020 devine cea mai recentă „victimă” a crizei COVID-19, care a mai dat peste cap deja și alte evenimente globale de nivel înalt, precum EURO 2020, Coachella și altele similare.

Planificat pentru Rotterdam în 16 mai, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) a anunțat miercuri, printr-un comunicat de presă, că: „Cu un profund regret trebuie să anunțăm anularea Concursului Muzical Eurovision 2020”.

EBU a precizat că, în prezent, se desfășoară discuții cu autoritățile din Rotterdam despre găzduirea evenimentului de anul viitor. Rămâne, totuși, neclar dacă aceleași melodii vor fi eligibile și anul viitor. Comunicatul de presă explica: „Cerem oamenilor să reziste alături de noi, până când rezolvăm ramificațiile acestei decizii fără precedent”. Practic, este pentru prima oară când Eurovision este anulat în cei 64 de ani de existență.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   eurovision 2020