Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate ATENȚIE, ROMÂNI! Pașapoartele și permisele auto SUSPENDĂ AUDIENȚELE CU PUBLICUL! Cum se vor elibera ACUM

ATENȚIE, ROMÂNI! Pașapoartele și permisele auto SUSPENDĂ AUDIENȚELE CU PUBLICUL! Cum se vor elibera ACUM

Un articol de: Andrei Ștefan - 10 Mar 2020, 18:12

Cererile de eliberare a pașapoartelor se vor face exclusiv în baza programărilor online în perioada 11 - 31 martie, anunță Grupul de comunicare stragică și recomandă cetățenilor să opteze pentru ridicarea noilor pașapoarte prin serviciile de curierat.

În același timp, cererile privind înmatriculările auto și eliberarea de permise de conducere se vor depune și ele, exclusiv online, în perioada 16-31 martie.

„Vă informăm că, în perioada 11-31.03.2020, cererile de eliberare a pașapoartelor simple electronice/pașapoartelor simple temporare se depun în țară la serviciile publice comunitare de pașapoarte, exclusiv în baza unor programări on-line”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Programările online vor fi efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro.

„Solicităm tuturor persoanelor care sunt programate să respecte ora de programare și să evite așteptarea suplimentară în spațiile destinate publicului.

„Accesul în locații în vederea depunerii cererilor de eliberare a pașapoartelor va fi permis doar solicitanților și, după caz, reprezentanților legali ai acestora, în baza programărilor online și a documentului de identitate, în original”.

„În ceea ce privește ridicarea pașapoartelor simple electronice/pașapoartelor simple temporare, accesul în locații se va face în baza tichetului eliberat la depunerea cererii și a documentului de identitate, în original. Recomandăm cetățenilor să opteze pentru ridicarea pașapoartelor simple electronice prin serviciile de curierat - cheltuieli de expediţie 8 lei + TVA”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Accesul la ghișeele de relații cu publicul ale Direcției Generale de Pașapoarte și serviciilor publice comunitare de pașapoarte, în vederea ridicării adeverințelor solicitate prin intermediul poștei electronice, se face în baza documentului de identitate, în original.

Astfel, activitățile de audiență, atât la sediul Direcției Generale de Pașapoarte, cât și la sediile serviciilor publice comunitare de pașapoarte, vor fi suspendate în perioada 11-31.03.2020.

Măsuri similare vor fi luate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Cererile pentru permise sau înmatriculări vor fi făcute exclusiv în baza programării online.

„Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din subordinea MAI, informează că, în perioada 16-31.03.2020 cererile privind activitățile specifice din domeniul înmatriculări și permise de conducere adresate Serviciilor Publice Comunitare Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor județene și al municipiului București, se depun exclusiv în baza unei programări online”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Programările online vor fi făcute pe site-ul oficial al instituției www.drpciv.ro , secțiunea Programări online.

„Pentru operațiunile care nu se regăsesc la secțiunea online – pasul 2, vă rugăm să consultați site-ul Instituției Prefectului din județul de care sunteți interesați și să respectați cu strictețe indicațiile personalului de la ghișee”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Activitățile de audiențe, atât la sediul Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor cât și la sediile serviciilor publice comunitare teritoriale, vor fi suspendate în perioada 11-31.03.2020. Activitățile se vor desfășura exclusiv prin corespondență poștală sau e-mail.