Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate PAPA FRANCISC vine în România! Avem PROGRAMUL COMPLET!

PAPA FRANCISC vine în România! Avem PROGRAMUL COMPLET!

Un articol de: Andrei Ștefan - 27 Mar 2019, 10:39
Foto: Hepta Actualitate

Vaticanul tocmai a anunțat programul Papei Francisc din vizita din România, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. 

Vineri, 31 mai 2019, în jurul orei 08:00, Papa Francisc va pleca cu avionul de la Roma spre Bucureşti, iar în jurul orei 11:30 va sosi pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Otopeni din Bucureşti, unde va avea loc primirea oficială, urmată apoi de ceremonia de bun venit la intrarea în Palatul Cotroceni”, a precizat un reprezentant al Bisericii Catolice.

După o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, Papa Francisc va avea o întrevedere cu premierul României. 

În jurul orei 15:45, Papa se va întâlni în privat cu Patriarhul Daniel, la Palatul Parlamentului, apoi va merge la noua Catedrală Ortodoxă, după care va ține Liturghia la Catedrala Sfântul Iosif din București. 20.000 de credincioși sunt așteptați să vină la procesiune!

Papa Francisc va fi al doilea Papă care celebrează Sf. Liturghie în catedrala romano-catolică din Bucureşti, după Sfântul Ioan Paul al II-lea (pe 8 mai 1999).

Sâmbătă, pe 1 iunie, Papa va merge cu avionul spre Bacău și va ţine Sfânta Liturghie la Sanctuarul din Şumuleu – Ciuc. Apoi va pleca cu elicopterul la Iaşi unde, după ora 17.00, va vizita Catedrala Catolică și va avea o întâlnire cu credincioșii, pe platforma din faţa Palatului Culturii. 

Suveranul Pontif va pleca înapoi spre București în jurul orei 19:00. 

Duminică, 2 iunie, Papa va decola spre Blaj, unde va avea loc Liturghia cu Beatificarea celor 7 episcopi greco-catolici martiri pe Câmpia Libertăţii la Blaj, apoi va părăsi România în jurul orei 17.00. 

Citeşte mai multe despre:   papa francisc  -   suveranul pontif  -   vatican  -   romania  -   klaus iohannis