Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Pană de curent la TVR! Cea mai gravă avarie din ultimii 30 de ani! Partea de producție, dată complet peste cap

Pană de curent la TVR! Cea mai gravă avarie din ultimii 30 de ani! Partea de producție, dată complet peste cap

Un articol de: Adela Iacob - 18 Feb 2020, 21:04

Televiziunea Română, afectată grav de o pană de curent.

Incidentul a schimbat cursul firesc al lucrurilor pe partea de producție. Drept urmare, unul dintre jurnale a fost anulat. Pana de curent a avut loc la ora 18.30, iar întreruperea a fost de aproximativ un minut, dar asta nu este tot, informează paginademedia.ro.

La reluarea alimentării cu energie electrică nu au mai pornit o parte dintre sistemele de producție ale instituției: unul dintre calculatoarele de emisie, de serverele de la știri, de la sport și de la studiourile virtuale. Jurnalul de la ora 19.00 de pe TVR 2 a fost anulat, iar stația a difuzat doar promo-uri. De asemenea, în aceeați situație a fost și jurnalul sportiv de la ora 19.30 care nu a intrat pe TVR 2. 

Ca o soluție de moment, jurnalul de la ora 20.00 de pe TVR 1 a rulat doar în regim de intervenții live transmise din curtea instituției. Din cauza problemelor de la producție, nu s-au putut difuza materiale înregistrate.

Din studio este difuzată o singură imagine, luată dintr-un singur cadru, cu prezentatorul Radu Andrei Tudor.

Tehnicienii au recurs la o variantă „de avarie”. Emisia se realizează printr-un calculator de back-up. Surse din TVR vorbesc de una dintre cele mai grave avarii din ultimii 30 de ani.