Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Orașul din România unde oamenii sunt TERORIZAȚI ZILNIC de urși. Anunț de ULTIMĂ ORĂ. Ce s-a întâmplat azi noapte

Orașul din România unde oamenii sunt TERORIZAȚI ZILNIC de urși. Anunț de ULTIMĂ ORĂ. Ce s-a întâmplat azi noapte

Un articol de: Stirescu.ro - 07 Feb 2019, 12:34

În Miercurea Ciuc, locuitorii se întâlnesc tot mai des cu ... urșii. Animalele apar aproape zilnic la containerele din oraș, iar în ultima perioadă există un record de urși care se plimbă nestingheriți pe străzi.


„Nu știu dacă este același urs care tot vine. Cel care a fost în curte la mine, era un urs mare. Nu știu nici dacă ursul de azi-noapte (miercuri noaptea – n.r.) era o ursoaică cu pui, la filmare nu am văzut pui. Nu pot să spun dacă este același urs sau nu”, a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.


„Eu sunt acum la Comitetul Regiunilor la Bruxelles și mi-am dus familia la socrii mei, la Brașov, până când sosesc acasă. Am un copil mic (...) 


Noi ne încălzim cu lemne și lângă șopron voia să intre ursul la noi (duminică noapte – n.r.) și atunci am decis că până mă întorc, familia să stea la Brașov”, a mai spus Borboly Csaba.


„Dacă nu sensibilizăm decidenții de la București, o să fie catastrofal. Pentru că acum se nasc nu unul sau doi pui, ci trei și patru și înmulțirea urșilor va aduce nenorocire. Acum chiar că foarte mulți vor mânca de pe lângă casele oamenilor. 


Cum să trăiască? Ursul este animal singuratic și cei puternici vor rămâne în pădure, dar cei mai mici sau (...) puii care mănâncă din casă și din grădină, când vor fi mari, tot așa vor face. (...) 


Dacă s-a obișnuit că primește mâncare într-o cantitate mai mare, un porc, de exemplu, de ce să meargă după fructe de pădure sau hrană din pădure”, a subliniat Borboly Csaba.

Citeşte mai multe despre:   ursi  -   miercurea ciuc