Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate NUMELE INTERZISE prin lege! Cum NU MAI AI VOIE să-ți numești copilul

NUMELE INTERZISE prin lege! Cum NU MAI AI VOIE să-ți numești copilul

Un articol de: Andrei Ștefan - 10 Mar 2020, 22:10

Există mai multe nume care au fost interzise prin lege, de-a lungul timpului.

Chiar dacă unele nu țin neapărat de România, ar fi bine să le ai în vedere dacă urmează să-ți botezi copilul.

Sunt mulți români care au decis să-și numească bebelușul într-un mod total neobișnuit. De aceea a fost nevoie de intervenția tribunalului să intervină pentru a salva de la batjocură viitorul copilului nou-născut. Știm destule exemple de nume care stârnesc amuzamentul: Bred Pit, Ilegitim Vasile, Rămurel Pastramă, etc.

În 2017, unui cuplu de francezi le-a fost interzis să-și numească fetița Nutella, pentru că ar atrage hărțuiri din partea celorlalți. Judecătorul a decis să schimbe numele din certificatul de naștere în Ella, fără acordul părinților, după ce aceștia au refuzat să se prezinte la audieri.

Tot în 2017, autoritățile din Germania au privat un cuplu din Kassel de posibilitatea de a-și numi copilul Lucifer. Chiar dacă numele înseamnă literalmente „purtător de lumină”, asocierea implicită cu Satana și cu forțele răului poate dăuna copilului imaginii copilului pe termen lung. Părinții au acceptat în cele din urmă să-l boteze pe copil Lucian.

Poate cel mai ciudat nume este Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 . Acesta a fost interzis de un tribunal din Suedia, după ce un cuplu din Halmstad a încercat să se răzbune pe autorități pentru că au fost amendați cu 670 de euro. Au primit amenda pentru că nu au asociat un nume copilului în maximul de cinci zile de la naștere.

În Țara Galilor, o mamă a vrut să-și boteze copilul cianură în 2016, pentru că respectiva otravă a fost folosită de Hitler. Un asistent social care cunoștea familia a adus cazul în atenția autorităților, iar judecătorul a decis că „numirea unei fetițe după o otravă celebră este pur și simplu inacceptabilă”.

În Portugalia, situația numelor este aproape dictatorială. Nu ai voie să-ți numești copilul cu un cuvânt clasificat neportughez. Mai mult decât atât, există o listă formată din 82 de pagini în care sunt trecute numele interzise în mod explicit. Cineva a încercat să-și boteze copilul Thor, dar pentru că este o referință de cultură populară, nu a avut voie să facă asta.