Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările Stirescu.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Actualitate Nu te abate de la aceste tradiții de Sfânta Parascheva! Pedepse divine cumplite pentru necredincioși. Bucură-te de un trai îmbelșugat respectând un singur lucru

Nu te abate de la aceste tradiții de Sfânta Parascheva! Pedepse divine cumplite pentru necredincioși. Bucură-te de un trai îmbelșugat respectând un singur lucru

Un articol de: Adela Iacob - 14 Oct 2019, 10:31

În fiecare an, pe 14 octombrie, românii o sărbătoresc pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea femeilor.

 

ŞOC ÎN TELEVIZIUNE! IMAGINI BOMBĂ CU BURSUCU’ ŞI CARMEN HARRA! TEO TRANDAF I-A PRINS ÎN FAPT

 

Potrivit întelepciunii populare, în aceasta zi credincioșilor le este interzisă munca la câmp, spalatul rufelor, cusutul, torsul și țesutul.

Tot azi nu se mănâncă nuci, castraveţi şi poame în formă de cruce, închse la culoare și pepene roșu, căci ele amintesc de sacrificiul martiric.

 Se spune că cei care nu țin cont de toate acestea se vor alege cu dureri de cap și de ochi și negi.

 

DESPĂRŢIREA MOMENTULUI! ADIO, VALENTINA PELINEL! CRISTI BORCEA, PRINS ÎN FAPT! NEBUNIE LA ÎNCHISOARE (GALERIE FOTO)


 

Credincioșii sunt îndrumați să rostească în aceste zile rugăciunea sfintei pentru a scăpa de necazuri și pentru liniște sufletească.

„Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis si s-a facut toata faptura, nu intoarce fata Ta de la noi pacatosii, ca sa nu vina asupra-ne mania cea groaznica si infricosatoare a durerilor, care este rodul pacatelor noastre, ce in toata ziua, nenumarate, cu nesocotinta le savarsim.Noi suntem pacatosi, netrebnici si plini de rautate; iar Tu esti izvorul vietii si al milostivirii. Nu ne lasa, Doamne!Nu trece rugaciunea noastra, a pacatosilor, nici ne rasplati noua dupa nelegiuirile noastre, ci pentru ca nu suntem vrednici a castiga milostivirea prin sarguinta cea de toate zilele, daruieste-ne-o Tu ca un indurat mult-Milostiv. Doamne, pentru rugaciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, daruieste-ne noua sanatate si viata ferita de toata rautatea si ne intareste cu Duhul Tau cel stapanitor, ca din adancul inimilor, cu bucurie sa slavim prea­sfant numele Tau in veci. Amin”.

 

CUTREMUR LA PRO TV! ANDREEA ESCA A FĂCUT ANUNŢUL ÎN LACRIMI! SCENE IREALE LA GINECOLOG! (GALERIE FOTO)

Sfânta Parascheva s-a născut în localitatea Epivat, astăzi Capul Kaliacra din Tracia, pe ţărmul Mării Marmara și a devenit cunoscută pentru că împărțea hainele și hrana cu săracii.

Citeşte mai multe despre:   sfanta parascheva